Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Çanakkale Şehitleri Sudan'da anıldı

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen programa, Hartum YEE Müdürü Feyzullah Bahçi, Hartum Kur'an-ı Kerim Üniversitesi Rektörü Ahmed Said Selman ile çok sayıda Türk ve Sudanlı katıldı.

Programda konuşan Hartum Kur'an-ı Kerim Üniversitesi Rektörü Selman, 18 Mart gününün yeni Türkiye’nin doğuşu olduğunu söyleyerek "Yıllar önce Türkiye halkı bir bütün olarak sömürgeci zihniyete gereken dersi verdi. Bu şekilde geleneklerine sahip çıktı. Şu anda da bu yolda ilerlemeye gayret gösteren Recep Tayyip Erdoğan'a Allah yardım etsin. Yapacağı işlerde kolaylık versin." dedi.

Enstitü Müdürü Bahçi de konuşmasında, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatarak "O gün halkımız Çanakkale torunlarına yakışır şekilde direniş gösterdi. Korkmadan tankların üzerine yürüdü ve cennet vatanımızı zalimlere karşı korudu." diye konuştu.

Anma programında, YEE Kültür Merkezinde Türkçe eğitimi gören öğrenciler, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu. Program, Çanakkale şehitleri için okunan Kur'an-ı Kerim ve ikramlarla son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :