Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

İstanbul Müftülüğünce Sinanpaşa Camisi'nde mevlit okutuldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftülüğünce 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılında "Şehitlerimize Vefa için Huzur'da Buluşalım" etkinliği düzenlendi.

Beşiktaş'taki Sinanpaşa Camisi'nde öğle namazından önce gerçekleştirilen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Şişli Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahiler seslendirildi, şehitler için dualar edildi.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, yaptığı konuşmada, Çanakkale harbinin Hendek ve Malazgirt ile İslam alemi için dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtti.

Yılmaz, İslam dinine ve coğrafyasına karşı mücadele veren Haçlı ordularına geçit vermeyen Osmanlı'nın, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Düşmanın Çanakkale'de imkansızlıklar içinde vatan toprağını müdafaa eden Müslümanların kalbindeki inancı aşamadığını dile getiren Yılmaz, gençlere ve gelecek nesillere bu duygunun aşılanması gerektiğine vurgu yaptı.

15 Temmuz'da da asker elbisesi giymiş hainlerin Türkiye'ye darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, "İman dolu bu millet, asker elbisesi gitmiş hainlere karşı vatan toprağını savundu ve toprağına sahip çıktı. İşte bu duyguları ayakta tutmak istiyoruz. Ecdadımızı bilmek, nesillerimize sahip çıkmak zorundayız." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar'ın duasıyla program son bulurken, cami bahçesinde vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :