Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Kamu Denetçiliği Kurumu:"Bu büyük ve şerefli mücadeleyi veren aziz milletimiz tüm Dünyaya 'Çanakkale geçilmez' mesajını vermiştir. O gün ve 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuna sahip olmaktı

ANKARA (AA) - Kamu Denetçiliği Kurumunca (KDK), "Bu büyük ve şerefli mücadeleyi veren aziz milletimiz tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' mesajını vermiştir. O gün ve 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuna sahip olmaktır ve o ruha sımsıkı tutunmaktır." açıklamasında bulunuldu.

KDK'dan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla yayımlanan mesajda, milli birlik ve beraberliğin timsali, tarihin ve milletin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferi'nin bir kez daha kutlamanın gururunun yaşanıldığı belirtildi.

Mesajda, bundan 102 yıl önce istikbale kast etmiş devletlerin, topyekun olarak en gelişmiş silahlarıyla ve en büyük ordularıyla saldırısına karşı inanç ve iman dolu yüreklere sahip aziz milletin, kahramanca bir karşı duruş gösterdiği ve Türkiye'ye bu zaferi armağan ettiği aktarıldı.

Bu zaferle tarihin akışının köklü şekilde değiştirildiği, inanç ve kararlılığın teknolojiye galip geldiği, tarihte eşine az rastlanan bu büyük destanın namusu bildiği vatanı ve bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan kahramanların eseri olduğu vurgulanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Birinci Dünya Savaşı'nın en önemli cephesinden biri olan Çanakkale Savaşı'nda, binlerce yıllık tarihinde esareti ve prangayı kabul etmeyen milletimiz, kolay bir zafer kazanma umuduyla gelen düşman kuvvetlerini ağır bir yenilgiye uğratmış, vatanına ve bağımsızlığına bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Dönemin en büyük ve gelişmiş deniz filosuna sahip düşman kuvvetleri, boğazlardan geçerek 1453 yılından beri sahibi olduğumuz İstanbul'u işgal etmek istemiştir.

Tarihimizi değiştiren Nusret mayın gemisi tarafında boğaza yerleştirilen mayınlara çarpan düşman gemileri batmış ve mayınlardan kurtulan düşman gemileri ise top atışlarımızla batırılmıştır. Donanmasının büyük bir kısmını kaybeden düşman kuvvetleri, boğazlardan geçmekten vazgeçerek karadan çıkarma yapmış ve aylarca süren çarpışmalardan sonra düşman kuvvetleri yenilgiye uğratılmıştır. Bu büyük ve şerefli mücadeleyi veren aziz milletimiz tüm Dünyaya 'Çanakkale geçilmez' mesajını vermiştir. O gün ve 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuna sahip olmaktır ve o ruha sımsıkı tutunmaktır."

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü kutlanan mesajda, tüm kahramanlar rahmetle anıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler