Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:- "Çanakkale'de binlerce şehit verilerek yapılan vatan mücadelesi, Türk milletinin mukaddes değerler üzerine kurulu vatanına, ne pahasına olursa olsun sonsuza kadar sahip çıkacağının teminatıdır"

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Çanakkale'de binlerce şehit verilerek yapılan vatan mücadelesi, Türk milletinin mukaddes değerler üzerine kurulu vatanına, ne pahasına olursa olsun sonsuza kadar sahip çıkacağının teminatıdır." ifadesini kullandı.

Bakan Özlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutlarken, 18 Mart Şehitler Günü'nü de gurur ve onur duyarak andıklarını bildiren Özlü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin vatanseverlik, fedakarlık ve cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destan olduğunu belirtti.

Özlü, Çanakkale'de kazanılan zaferin etnik köken ayrımı olmadan, iman, vatan sevgisi, aynı safta çarpışanların birlik ve beraberlik duygularının, dönemin en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymada en önemli etken olduğuna işaret ederek, Türk milletinin Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle Çanakkale'de omuz omuza çarpışarak tarihin akışını değiştirdiğini kaydetti.

Türk milletinin, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamayı hayat felsefesi olarak benimsediğini, hiçbir gücün bu milleti esaret ve vesayet altına alamayacağını vurgulayan Özlü, "Çanakkale'de binlerce şehit verilerek yapılan vatan mücadelesi, Türk milletinin mukaddes değerler üzerine kurulu vatanına, ne pahasına olursa olsun sonsuza kadar sahip çıkacağının teminatıdır. Dünya tarihine altın harflerle yazılmış bu anlamlı gün vesilesiyle, vatan için tıpkı 102 yıl önce olduğu gibi günümüzde de şehitlik mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler