Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

BBP Genel Başkanı Destici:- "Dün Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyalist planlara karşı yine yiğitçe direneceğiz"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dün Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyalist planlara karşı yine yiğitçe direneceğiz." ifadesini kullandı.

Destici, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin, Türk çocuklarına satır satır ezberletilmesi gerektiğini, Türkiye'nin bugün Çanakkale ruhuna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Türklerin güçlü ordulara karşı göğsünü siper edecek neferlerinin her zaman olduğunu kaydeden Destici, "Türk'ün anası, kızı, delikanlısı, yaşlısıyla bir teki kalmadan düşman ayağı bu toprağa basmaz. Bunu tüm cihan böyle bilmelidir, biliyorlar da. İşte bunu bildikleri için başka bir istilayı gündeme getirdiler. Bu istila, ekonomik, kültür, çocuklarımıza kadar indirilen fuhuş ve uyuşturucu sektöründe beyinlerimizi işgal hareketidir." vurgusu yaptı.

Geçmişte silah ve askerleriyle Türkiye'ye zarar veremeyenlerin, kültür emperyalizmi ve ekonomik istilayla hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarına dikkati çeken Destici, "Bu noktada daha başarılı olacaklarını düşünüyorum çünkü milletimizin refleksleri maalesef bu noktada yeterli değildir. Cehennem taşları iyi niyet taşları olarak dizilirmiş. Onun için kısaca tarihe baktığımızda, işte kabına sığmayan, coğrafyamızın almadığı, o yenilmezlik şuurunun cihana yayıldığı, Türk'ün iradesiyle oluşmuş olan cihan devleti Osmanlı'yı yıkılış noktasına getiren, bize bir Çanakkale Zaferi'ni vermeye mecbur eden İstiklal Harbi sürecini iyi tahlil etmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye zarar vermek isteyenlere en ibretli cevabın Çanakkale destanında saklı olduğunu vurgulayan Destici, "Allah, Peygamber, din, vatan ve millet düşmanları şunu iyi bilsinler ki büyük birlik hareketinin yürütücüleri ve müdavimleri olan bizler milletimizi, devletimizi, cumhuriyetimizi ve değerlerimizi korumak uğrunda asla atalet içinde olmayacağız. Kutsal değerlerimizi yaşayacak ve yaşatma mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Asla taviz vermeyeceğiz ve başaracağız." ifadelerini kullandı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutlayan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitleri ve ebediyete intikal eden tüm gazileri hürmet, rahmet ve minnetle anan Destici, şunları kaydetti:

"Bu zaferin şeref payı ne şunun, ne bunun, tamamen aziz Türk milletinindir. Çanakkale'de bir hesap kitap uzmanlığı yoktur. O, ölüm kalım savaşı veren bir milletin, 'kalım'dan ziyade 'ölüm'e ayarlı bir şahlanışının eseridir. Bu destansı eserin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Dün Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl direnmişsek, bugün de bölenlere, böldürenlere ve her türlü emperyalist planlara karşı yine yiğitçe direneceğiz. Bize düşen görev bugünlere gelmemiz için canları pahasına savaşıp bu topraklara kanlarını döken şehitlerimizi yad etmek, onları asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılmasını sağlamaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :