Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Mehmet Akgül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale...

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Mehmet Akgül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Tapsız, mesajında, Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, 102. yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini ve kutsal vatan için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşadığını ifade etti.
Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin vatan topraklarını savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gün olduğunu aktaran Tapsız, şunları kaydetti:
"Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır."
Rektör Akgül ise, millet olarak, Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık varlık boyunca ülke ve millete yönelik saldırılar, tehditler ve tuzaklarla pek çok kez karşı karşıya kalındığını ifade etti.
15 Temmuz gecesi yaşanılan hain teşebbüsün de bu saldırıların bir benzeri olarak tarihteki yerini aldığını dile getiren Akgül, şöyle devam etti:
"102 yıl önce artık ayağa kalkamaz denilen ecdadımızın Çanakkale’de elde ettiği başarının bir benzerini de 15 Temmuz’da vatandaşlarımız göstererek yeni bir Çanakkale ruhuyla devletine ve milletine sahip çıktı. Tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşan bir millet olarak, bugün de ülkemizi bölmek, birliğimizi bozmak ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasını engellemek isteyenlere karşı yine aynı azim ve kararlılıkla mücadelemiz sürecektir. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan bizim de gelecek nesillere bırakabileceğimiz en kutsal emanettir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :