Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

EMŞAV Başkanı Yılmaz:- "Çanakkale'de düşmanın en ağır silahlarına göğüslerini siper eden o ecdadın torunları, tarihin belki de en utanç verici o kalkışma gecesi olan 15 Temmuz gecesinde tanklara ve bombalara karşı siper olarak aynı azim ve kararlılıkla bu

ANKARA (AA) - Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Başkanı Abdurrahman Yılmaz, "Çanakkale'de düşmanın en ağır silahlarına göğüslerini siper eden o ecdadın torunları, tarihin belki de en utanç verici o kalkışma gecesi olan 15 Temmuz gecesinde tanklara ve bombalara karşı siper olarak aynı azim ve kararlılıkla bu hayasız saldırıyı defettiler." dedi.

EMŞAV tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı kapsamında, şehitleri anmak amacıyla bir otelde düzenlenen yemeğe çok sayıda emniyet mensubu ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin tüm dünya tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirterek, Avrupa Haçlı ordularının Türk ordusu karşısında hezimete uğratıldığını kaydetti.

Abdurrahman Yılmaz, düşmanların her dönemde hainlerini devreye sokarak oyunlarını sürdürmeye devam ettiğini söyleyerek, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini anımsattı.

İhanet şebekesinin en son oyunlarının 15 Temmuz'da görüldüğünü aktaran Yılmaz, "Çanakkale'de düşmanın en ağır silahlarına göğüslerini siper eden o ecdadın torunları, tarihin belki de en utanç verici o kalkışma gecesi olan 15 Temmuz gecesinde tanklara ve bombalara karşı siper olarak aynı azim ve kararlılıkla bu hayasız saldırıyı defettiler." ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'nın "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" dizesine atıfta bulunan Yılmaz, "Almanya'sı, Hollanda'sı, Avusturya'sı, İsviçre'si, Danimarka'sı kısacası yeri geldiğinde sözüm ona kendini medeni ve demokrat gösteren bütün tek dişi kalmış canavarlar gerçek yüzlerini göstermeye başladılar." diye konuştu.

Yılmaz, yapılan bu saldırılara karşı milli birlik ve beraberlik ruhuyla dik duruş göstererek, devlet yöneticilerinin arkasında durulması gerektiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :