Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü

Kahramankazan'daki anma töreni sırasında 15 Temmuz şehitlerinin aileleri duygusal anlar yaşadı

ANKARA (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı, Kahramankazan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar için ilk tören Milli Egemenlik Anıtı'nda yapıldı. Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Teğmen Mehmet Emin Genç günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Protokol üyeleri ve beraberindekiler buradan iç güvenlik ve 15 Temmuz şehitlerinin de bulunduğu ilçe şehitliğini ziyaret ederek, mezarlara çiçek bırakıp dua etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehit mezarlarının tek tek ziyaret edilerek dua edilmesi sırasında 15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde şehit olan Lokman Biçinci'nin annesi Güldali ve babası Recep Biçinci gözyaşlarını tutamadı. Baba Recep Biçinci mezarın başında bulunan Türk bayrağını öperek oğluna özlemini gidermeye çalıştı. Aileyi Kaymakam Engin Aksakal ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk teselli etti.

Kaymakam Engin Aksakal ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, törene katılmak için gelen Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Kahramankazanlı Binbaşı Yavuz Başayar'ın babası İsmail Başayar ile uzun süre sohbet etti.

İsmail Başayar, ''Rabbime şükürler olsun ki memleketime hayırlı evlat yetiştirmişim. Rabbim beni de böyle imtihan ediyor. Gittim oraları gezdim şehit olduğu yeri de ziyaret edip iki rekat namazı kıldım. Sonra öğrendim ki 2 ay sonra aynı yerde teröristler yola patlayıcı yerleştirirken infilak etmesi sonucu üçü de ölmüş.'' diye konuştu.

Törenlere Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, ilçe protokolü, gaziler ve şehit yakınları katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler