Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında büyük payı bulunan Seyit Onbaşı'nın Havran'daki mezarı başında anma töreni yapıldı

BALIKESİR (AA) - Çanakkale Savaşları'nda tek başına kaldırdığı 276 kilogramlık top mermisiyle işgal devletlerinin en büyük gemilerinden Ocean'ın vurulmasını ve savaşın seyrinin değişmesini sağlayan Seyit Onbaşı, Balıkesir'in Havran ilçesinde mezarı başında anıldı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Seyit Onbaşı'nın Kocaseyit Mahallesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma etkinliği, saygı duruşu ile başladı.

Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı manga tarafından saygı atışı yapıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Tören, asıl adı Seyit Çabuk olan Seyit Onbaşı'nın mezarına karanfiller bırakılmasıyla tamamlandı.

Koca Seyit Anıtı'nın bulunduğu alandaki törende de saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Balıkesir Zağnos Paşa Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından Seyit Onbaşı'nın torunu Fatma Yıkar'ın konuşmasıyla program devam etti. Tören, şiirler okunması, halk oyunu ve drama gösterisinin ardından Çanakkale Müzesi'nin gezilmesiyle sona erdi.

Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :