Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:- "Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız en değerli varlığımızdır"

ANKARA (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız en değerli varlığımızdır. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır." ifadesini kullandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı münasebetiyle Türk-İş Yönetim Kurulu adına mesaj yayımlayan Genel Başkan Atalay, Çanakkale Savaşlarının Türk milletinin yazgısını ve tarihin akışını değiştirdiğini belirtti.

Çanakkale'de Türk milletinin kahramanlığına, cesaretine, onurlu direnişine tüm dünyanın tanıklık ettiğine işaret eden Atalay, "Çanakkale Savaşları aynı zamanda, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını göstermiştir. 18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratmasının, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açtığına dikkati çeken Atalay, Türk milletinin çok sayıda şehit vermesine rağmen Çanakkale'de gösterdiği üstün başarısıyla millet olma bilincini güçlendirdiğini vurguladı.

Atalay, yurdun farklı bölgelerinden gelen insanların, Çanakkale'de ortak bir anlayışla hareket ettiklerini, vatan toprakları uğruna seve seve şehit olduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşlarının Türk tarihi yönünden en önemli sonuçlarından biri de Mustafa Kemal Atatürk’ü tarih sahnesine çıkarması olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehası ve üstün komutanlık yeteneğiyle kara savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır. Çanakkale’nin ardından Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi de azim, inanç, kararlılık ve kahramanlıkla nihai hedefine ulaşmıştır.

Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız en değerli varlığımızdır. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından değerli bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :