Şehitler için yürüdüler

Şehitler için yürüdüler

İHH Arama ve Kurtarma ekipleri, şehitleri anmak için vatandaşların da katılımıyla yürüdü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Arama ve Kurtarma ekiplerince, şehitler için 10 kilometrelik anma yürüyüşü düzenlendi.

Bağlık Mahallesi'nde toplanan İHH Arama ve Kurtarma ekipleri, vatandaşların da katılımıyla yaylacık ormanına doğru yürüdü.

İHH Arama Kurtarma ekibi gönüllüsü Ömer Faruk Çatal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar ülke topraklarında binlerce şehit verildiğini hatırlatarak, tüm şehitleri anmak ve terör olaylarını lanetlemek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Terör saldırılarıyla Türkiye'deki birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacaklarını dile getiren Çatal, "Biz devletimizin, askerimizin ve polisimizin her zaman yanındayız. Onlar için her zaman dua ediyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Biz Çanakkale'den Sarıkamış'a, Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a kadar ve son dönemde yaşanan terör olaylarındaki tüm şehitlerimizi anmak için bu yürüyüşü düzenledik." ifadelerini kullandı.

Yürüyüş, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :