Şehitler için mevlit

Şehitler için mevlit

- Türk Telekom ve Üsküdar Belediyesi, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için mevlit okuttu- AK Parti İstanbul Milletvekili Sert:- 15 Temmuz Destanı, bu hainlerin yaptığı kalkışmadan dolayı, binlerce yıl bu ülkenin, bütün ümmetin hafızalarına kaydedil

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom ve Üsküdar Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz girişime karşı verdikleri mücadele sırasında şehit olanlar için Mevlid-i Şerif okuttu.

Türk Telekom'un Acıbadem'deki otopark alanında okutulan mevlide AK Parti milletvekilleri Hasan Sert ve Hasan Turan, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, Türk Telekom 2. Bölge Müdürü Ömer Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlid, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hazreti Ali Camisi'nin müezzini Bekir Köse'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran'ın dualarıyla devam etti.

AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Sert, Türk Milletinin bugüne kadar çok destan yazdığını ama 15 Temmuz gecesi yazılan destanın ne Ergenekon Destanı'na ne de diğer destanlara benzemediğini ifade ederek, "Bu destanlar 50-100, bazen de bin yılda bir yazılır. Fakat onun tesiri binlerce yıl devam eder. 15 Temmuz Destanı, bu hainlerin yaptığı kalkışmadan dolayı, binlerce yıl bu ülkenin, bütün ümmetin hafızalarına kaydedilmiş olarak tarihe geçecektir. 15 Temmuz tarihi hep hatırlanacaktır." dedi.

Sert, kendilerinin de 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Siz nasıl burada yolları kapatmaya çalışıyorsanız, hainlerin yaptıklarına karşı gövdenizi koyduysanız, kanınızı, canınızı, ruhunuzu koyduysanız, biz de orada sizin vekilleriniz olarak milli iradeye sahip çıktık. Yedi defa bombalanmış olan o Meclisin içerisinde biz de o milli duruşu yapmaya çalıştık. 'Öleceksek bir defa ölünür. Şehit olacaksak bir defa olunur', diyerek biz, milli iradenin karargahı olan Meclisi sımsıkı tutmaya çalıştık. Özellikle MHP ve CHP'li arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu omuzla birlikte, 'öleceksek de kalacaksak da bu Meclisin içerisinde milli iradeye sahip çıkacağız' diye nöbette idik." ifadelerini kullandı.

- "Ülkeyi yıldız ülke haline getirmek zorundayız"

"Bu hain darbeciler, eğer darbeyi gerçekleştirmiş olsaydı biz milletvekili olarak şimdi darağacında sıramızı bekliyorduk" diyen Sert, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Allah bu hainlere fırsat vermesin. Şimdi ben milletvekili kimliğimi bir kenara koyarak soruyorum. Türkiye'de bu darbeyi gerektirecek hangi neden var diye bakıyorum. Türkiye çok mu kötü yönetiliyordu? Türkiye'de kan mı gövdeyi götürüyordu? Maaşlar mı ödenmiyordu? 1980 öncesi gibi bölünmüş sokaklar ve mahalleler mi vardı? Bakıyorum darbeyi gerçekleştirecek hiçbir şey yoktu. Türkiye'nin yukarıya doğru kalkışı, etki alanını arttırması, başka ulusları, milletleri toparlayıcı olması, başka milletlerin ümidi haline gelmesi asıl darbenin nedeniymiş. Bunu hep beraber görüyoruz. Biz bu travmayı, vücudumuzda oluşan küçük sıyrıkları, küçük yol kazaları ve türbülansı atlatıp, yarın bugünden daha çok moralle, daha çok çalışma ve performansla bu ülkeyi, yıldız ülke haline getirmek zorundayız. Bir şeye ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğe. Hepimiz ister sağcı, ister solcu, Atatürkçü, dindar, muhafazakar bütün kardeşlerimiz bu özelliklerini kenara koyarak birbirimizin gözüne bakacağız. Birbirimizin elini tutacağız. Bu ülkeyi kalkındırmak için, tekrar müreffeh bir ülke haline getirmek için, dünya ülkelerinin ve mazlum coğrafyanın ümidi haline getirmek için canla başla çalışacağız".

- "Bu hainlerin yurdu cehennemdir"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de şehitliğin peygamberlikten sonraki en yüksek makam olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bizler inanan insanlarız. Bizim inancımız odur ki vatanı için, bayrağı, sancağı, ezanı, namusu için en kıymetli varlığı olan canını seve seve verenler, peygamberlikten sonraki en yüce mertebe olan şehitlik makamına ulaşmıştır. İşte Üsküdar'ımız da bizim siyasi tarihimiz açısından önemli bir takvim olan 15 Temmuz'un önemli ilçelerinden biridir. Üsküdar'ın da tarihi yeniden yazılacaktır. İlçenin önemli noktalarından biri de şu anda bulunduğumuz Acıbadem bölgemizdir. 15 Temmuz akşamı aslında bu millet, hepimiz haykırarak söyledik ki bu cennet vatanımızı asla ve asla zalimlere, alçaklara, kalleşlere bırakamayız. Olsa olsa bu hainlerin yurdu cehennemdir. Bu millete haince tuzak kuranlar, bu ve öbür dünyada müstahak oldukları cezayı en ağır şekilde göreceklerdir. Asla şüphemiz yoktur. 15 Temmuz gecesi aslında bu millet, dosta düşmana karşı önemli bir mesaj vermiştir. Bugün dört bir yanımızda, komşularımız dediğimiz coğrafyalarda aynen bize oynanmak istenen oyunlar, ne yazık ki oynanmıştır. Ama bize hiç ama hiç bu tür oyunlar, bu tür tuzaklar sökmeyecektir."

Türk Telekom 2. Bölge Müdürü Ömer Yıldız da tüm Türkiye'deki şehitlerimizi anmak için burada olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi Türk Telekom Acıbadem binamızın tam ön tarafında binamızı işgal eden hainler tarafından, tamamen bu işgali önlemek için sokağa çıkan ve dik duran mahalle muhtarımız Mete Sertbaş ile birlikte 4 kardeşimiz şehit edildi. Tüm şehitlerimize Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Bu darbeyi planlayanlar, 40 yıldır bu işin nasıl yapılacağını düşündüler, planladılar ama bir konuyu dikkate almadan bu planlamayı yapmışlardır. O da halkımızın bu darbe karşısındaki dik duruşu, Cumhurbaşkanımızın daveti ile sağına soluna bakmadan, 'ben de varım' deyip milyonlarca vatandaşımızın özgürlüğüne, istikbaline ve istiklaline sahip çıkmak adına bu tankların altına yatan, üstüne çıkan ve yukarıdan bombalanmasına rağmen dik duruşunu değiştirmeyen, geri adım atmayan tüm şehitlerimiz, gazilerimiz, kahramanlarımız sayesinde bugün özgürce buradayız. Allah onlardan razı olsun."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :