Şehitler için Kürtçe mevlit

Şehitler için Kürtçe mevlit

Şırnak'ta şehit güvenlik güçleri için düzenlenen programda dualar edildi, yemek ve tatlı ikramında bulunuldu

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta, AK Parti Kadın Kolları ve Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği tarafından şehit güvenlik güçleri için Kürtçe mevlit okutuldu.

AK Parti il binasında düzenlenen programa dernek üyeleri ve gönüllüleri katıldı. Kürtçe mevlit okutulan programda dualar edildi, yemek ve tatlı ikramında bulunuldu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, amaçlarının şehit annelerinin acısını paylaşmak olduğunu söyledi.

Son zamanlarda terörle mücadelede Şırnak'ta birçok şehit verildiğini anımsatan Atan, şöyle konuştu:

"Mevlidimizi Kürtçe verdik. Çünkü Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biz hep beraber kardeşiz. Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuduk, yemek ve tatlı ikramlarımız oldu. Onların ruhu şad oldun, mekanları cennet olsun. Bu vatanın birlik ve beraberliğini korumak için canlarını verdiler. İnşallah bundan sonraki süreçte biz bu topraklarda şehit vermeyiz. Kalan güvenlik güçlerimize de Allah güç kuvvet versin. Yüce Rabbim onlarla beraber olsun."

Bur Kürt kızı olarak bütün şehitlerin annelerine de seslenen Atan, "Şunu bilsinler ki burada verdiğimiz her şehit için annelerinden ve eşlerinden önce Şırnaklı annelerin de yürekleri yanıyor. İnşallah bu topraklara barış ve kardeşlik gelecek, bu topraklara kan dökülmeyecek" dedi.

Şehitler için Kürtçe mevlit

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :