Şehitler anısına 17 bin kilometre kat edecekler

Şehitler anısına 17 bin kilometre kat edecekler

Kayserili iki gezgin, motosikletle çıkacakları ve 17 bin kilometre kat edecekleri Avrupa turunda yaklaşık 27 ülkede 100 şehre ulaşarak, gittikleri yerlerde görüştükleri insanlara Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğinin mektubunu il

KAYSERİ (AA) - ORHAN CANBULATEL - Kayserili iki motosiklet tutkunu, şehitlerin anısına düzenleyecekleri Avrupa turunda yaklaşık 17 bin kilometre yol kat ederek 27 ülkede 100 şehre ulaşacak.

Kayseri'den başlayacakları tur programının sonunda Norveç'in kuzeyindeki Nordkapp'a ulaşmayı hedefleyen motosiklet tutkunları Mustafa Özdemir ve Selçuk Kavak, 40 günde tamamlamayı hedefledikleri turun hazırlıklarını sürdürüyor.

Gezgin Mustafa Özdemir, AA muhabirine, bugüne kadar uçakla 41 ülkeyi gezdiğini belirtti.

Motosiklet tutkusunun 2010 yılında başladığını dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

"Kayseri'den Norveç'in en kuzey noktası olan ve güneşin batmadığı yer olarak bilinen Nordkapp'a gitmeyi planladık. Her motosikletçinin hayalinde olan bir yer. Bildiğim kadarıyla Kayseri'den daha önce bu rotayı gerçekleştiren olmamış. İnşallah, projeyi gerçekleştireceğiz ama bunu anlamlandırmak istedik.

Son zamanlardaki terör olaylarında yüzlerce şehit verdik. Birçok güvenlik görevlimiz gazi oldu.Bu nedenle ülke olarak büyük bir üzüntü içindeyiz. Şehit ve gazilerimizin acısını AB ülkelerindeki soydaşlarımızla da paylaşmak amacıyla bu projeyi oluşturduk. Projemizin adını da Kayserimizi tanıtmak için 'Erciyes to Nordkapp' koyduk. Gezimiz yaklaşık 27 ülkeyi kapsayacak, 100'e yakın şehirden geçecek ve 17 bin kilometre yol kat edeceğiz. Avrupa'daki Türklerin kurdukları motosiklet kulüpleriyle de temasa geçtik. Onlar bizi gittiğimiz şehirlerde karşılayacaklar."

Özdemir, seyahatleriyle ilgili çalışmalarına yaklaşık 6 ay önce başladıklarını, 40 gün sürecek seyahat sırasında çadırda konaklayacaklarını anlattı.

Turlarına 7 Temmuz'da Kayseri'den başlayacaklarını aktaran Özdemir, "Seyahatimizi 'www.bidunyamotoyol.com' adresindeki internet sitemizde ve aynı isimli sosyal medya hesaplarımızdan da paylaşacağız. Kayserili hemşehrilerimiz bizi takip eder, manevi destek olurlarsa seviniriz." diye konuştu.

Özdemir, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz'u da ziyaret ettiklerini ve projelerini anlattıklarını, gittikleri şehirlerde yaşayan Türklerle derneğin mektubunu da paylaşacaklarını kaydetti.

Selçuk Kavak ise 55 yaşında olduğunu ve 45 yıl Almanya'da yaşadığını ifade etti.

Kesin dönüş yaptığı Kayseri'de Mustafa Özdemir ile tanıştığını belirten Kavak, "Böyle bir projeye adım attık. Allah kazadan beladan korusun. İnşallah projemizi gerçekleştireceğiz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :