Şehit ve gazi ailelerine yardım defilesi

Şehit ve gazi ailelerine yardım defilesi

Birleşik Krallık'ta yaşayan modacı Zeynep Kartal, Türkiye'deki ikinci defilesini, şehit ve gazi ailelerine yardım amacıyla İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda gerçekleştirdi- Defilede, siyah ve beyaz renklerden oluşan "Esperance" isimli koleksiyon i

İSTANBUL (AA) - Birleşik Krallık'ta yaşayan modacı Zeynep Kartal, Türkiye'deki ikinci defilesini, şehit ve gazi ailelerine yardım amacıyla İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda gerçekleştirdi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, nisanda Suriyeli mültecilere yardım için organize edilen defilenin bir benzeri İstanbul'da düzenlendi. Bu kez şehit ve gazi ailelerine yardım amacı taşıyan defileye, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliği yaptı.

Londra'da yaşayan moda danışmanı Zeynep Öber tarafından organize edilen etkinlikte, Özlem Kaymaz, Pervin Ersoy, Aslı Hüner, Banu Sağnak, Neslihan Kozanoğlu, Simha Levi (Alegra Levi), Işıl Reçber, Burcu Kıratlı, Gül Erçetingöz ve Ziynet Sali de konuk olarak yer aldı.

Organizasyonun sunucusu eski İrlanda Güzeli Aoife Grant, konuklara, organizasyonla ilgili bilgi verdi.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, yardım etkinliğinin konsolosluk bünyesinde gerçekleşmesinden büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, İngiltere'de yaşayan modacı Zeynep Kartal'ın çok başarılı işlere imza attığını ve dünyaca tanındığını aktardı.

Courage, Kartal'ı, "Dünyaca ünlü kişileri kırmızı halıda giydiren ünlü modacı." sözleriyle anlattı.

- Siyah acı, beyaz umut

Modacı Zeynep Kartal da defilenin kendisi için büyük bir anlam taşıdığını ve İstanbul'da yardım organizasyonu düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu defileyle şehit ve gazi ailelerine bir nebze de olsa yardım edebilmenin önemine değindi.

Terörün küresel bir hale geldiğini ve sadece devletlerin değil, ailelerin de mağdur olduğunu aktaran Kartal, "Bizler de mağdur olan bu ailelere her alanda elimizden gelen her türlü yardımı yapmakla mükellefiz Bir ve beraber olursak daha güçlüyüz. Unutmamalıyız ki, yardıma ihtiyaç duyan bu insanlara yardım etmezsek tarih önünde hesap veremeyiz." dedi.

Defilede sergilenecek koleksiyonla ilgili de bilgi veren Kartal, koleksiyonunun sadece siyah ve beyaz renklerden oluştuğuna dikkati çekerek, siyahın kötü ve acı günleri, beyazın ise acı günler geçiren terör mağduru ailelerin yardımlarla erişebileceği aydınlık, umutlu günleri temsil ettiğini dile getirdi.

- Elektronik keman virtüözü Tavilson'un dinletisi

Defilede davetlilere satılan piyango biletlerinden elde edilen yaklaşık 10 bin lira gelirin tamamı terör mağduru ailelere ulaştırılacak.

Kurada ismi çıkanlara Kartal'ın koleksiyonundan siyah-beyaz elbiseler ile ressamlar Gülten İmamoğlu ve Ertuğrul Ateş'e ait birer yağlı boya eser hediye edildi.

Çekilişin ardından dünyaca ünlü elektronik keman virtüözü Giselle Tavilson, konuklara müzik dinletisi sundu. Bu sırada Zeynep Kartal'ın tamamen siyah ve beyaz renklerden oluşan 24 parçalık "Esperance" isimli koleksiyonu, Özlem Katipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 manken tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Defilenin ardından etkinliğin organizatörü Zeynep Öber ve İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Courage'ye, Zeynep Kartal tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Modacı Zeynep Kartal, Türkiye'deki ilk defilesini, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katkılarıyla Nisan 2015'de Konya'da gerçekleştirmiş ve "Anadolu Selçukluları" isimli koleksiyonun geliri yardıma muhtaç çocuklara bağışlanmıştı. Kartal, nisanda da Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteci çocuklar yararına Londra Büyükelçiliği Rezidansı'nda özel bir defile düzenlemiş ve bu defilede de tamamı siyah-beyazdan oluşan 25 kostüm sergilenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :