Şehit Uğurcan Cirnooğlu ve Enes Gazi Özdemir'in kanı yerde kalmadı! 13 PKK'lının yok edildiği anlar kamerada

PKK-YPG'nin Birecik'te hudut karakoluna düzenlediği saldırıda Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Enes Gazi Özdemir şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı. Ardından 13 PKK'lının yok edildiği saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri ülke içerisinde ve sınır ötesinde hain terör örgütleriyle mücadelesini sürdürüyor.

PKK-YPG terör örgütünün Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki hudut karakoluna düzenlediği saldırı sonrası TSK’nın terör hedeflerini vurduğu anların görüntüleri ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin Suriye sınırında yer alan Çiçekalan Hudut Karakoluna dün sabah saatlerinde düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu hain saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör hedeflerini imha ettiği görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonlarıyla çekilen görüntülerde hedeflerin bir bir imha edildiği görüldü.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Çiçekalan Hudut Karakoluna PKK/YPG terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırında Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu (29) ve Piyade Sözleşmeli Er Enes Gazi Özdemir (22) şehit olmuş, 3 asker ise yaralanmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hain saldırıya ateş destek vasıtalarıyla anında karşılık vermesi sonucu 13 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Resim

SORGUN’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şanlıurfa Birecik 2. Ordu 20. Zırhlı Tugay Bölüğü Çiçekalan Hudut Karakolu Topçu mevziine dün bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan havan saldırısı sonucu ağır yaralanan ve Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edilen Piyade Sözleşmeli Er Enes Gazi Özdemir (22), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Ali ve Ferdane Özdemir çiftinin 3 çocuğundan biri olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Gazi Özdemir’in Yenidoğan Mahallesindeki baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Belediye ekipleri tarafından şehit evine bayraklar asılırken, bir ambulans ve sağlık ekipleri de şehidin evinde hazır bekletildi. Şehit Özdemir’in amcası Hamdi Özdemir’in de 10 yıl önce şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Özdemir'in cenazesi, ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan Özdemir'in iki kardeşinin de sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi.

u.jpg

ŞEHİT TOPÇU UZMAN ÇAVUŞ CİRNOOĞLU'NA SON GÖREV

PKK/YPG terör örgütü tarafından Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu, memleketi Kilis’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün Birecik ilçesinin Suriye sınırında yer alan Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu (29) için memleketi Kilis’te cenaze töreni düzenlendi. Kayabaş Caminde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Cirnooğlu gözyaşlarıyla Kilis Asri Mezarlıktaki Şehitliğe defnedildi.

Evli ve bir çocuk babası Şehit Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu, ailenin tek erkek çocuğu olduğu, babasının daha önce vefat ettiği öğrenildi. 2 yaşında kızı Fatma her şeyden habersiz babasının cenazesine katıldı. Şehidin annesi eşi Fidan ile annesi Fatma’nın ayakta durmakta zorluk çektikleri gözlendi.

Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Gaziantep Valisi Davut Gül, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger Ahmet Salih Dal, Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, askeri yetkililer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.