Şehit polis memurunun adı kütüphaneye verildi

Şehit polis memurunun adı kütüphaneye verildi

Hakkari’de PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada 2015 yılında şehit düşen polis memuru Mustafa Yavaş’ın adı, Eskişehir'in Alpu ilçesindeki Atatürk İlkokulunda yaptırılan kütüphanede yaşayacak- Vali Yardımcısı Tütüncü: - "Açılan her kütüphane bir cezaevin

ESKİŞEHİR (AA) - Hakkari’de 2015 yılında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi Mustafa Yavaş’ın adı Eskişehir'in Alpu ilçesindeki Atatürk İlkokulunda yaptırılan kütüphanede yaşayacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Atatürk İlkokulunda Şehit Polis Mustafa Yavaş adıyla kütüphane oluşturuldu.

Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, okulda düzenlenen törende, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılında şehit düşen polis memuru Mustafa Yavaş'ın adının verildiği kütüphanenin açılışını yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Alpu ilçesine böylesine güzel bir kütüphanenin kurulmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Tütüncü, "Çocukluk yıllarımızda büyüklerimiz hep söylerdi, açılan her kütüphane bir cezaevinin kapatılması demektir. İnşallah bu kütüphanelerin sayısı giderek artacak. Çocuklarımızın bilgiye ulaşması daha kolay olacak. Bu durumdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum." dedi.

- " Amacımız kahramanlarımızın unutulmamalarını sağlamaktır"

Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç de Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde yapımı gerçekleştirilen "Zenginleştirilmiş Kütüphane"nin Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 kentte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Proje kapsamında Alpu ilçesindeki Atatürk İlkokuluna şehit polis memuru Mustafa Yavaş'ın isminin verildiği kütüphane kurularak öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirten Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada amacımız her ne kadar çocuk ve gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanmaları ve eğitimin desteklenmesi olsa da, vatanını ve milletini canı pahasına savunurken şehit düşen kahramanlarımızın isimlerinin ve aziz hatıralarının da belleklere kazınarak unutulmamalarını sağlamaktır. Bu milletin evlatları tarihi boyunca vatan bildiği topraklar uğruna canını seve seve vermiş, yüce dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek manevi mertebe olan şehitlik mertebesine ermeyi en büyük lütuf olarak benimsemiş, Mehmet Akif Ersoy'un 'Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz. Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun, Meğer ki harbe giden son nefer şehit olsun' dizelerini kendine vatan borcu bilmiştir."

- "Aziz hatırası ilelebet yaşayacaktır"

Dinç, bunun yakın tarihteki en büyük göstergesinin de 15 Temmuz hain darbe girişiminde tankların, uçakların karşısında vücutlarını siper ederek vatanını kalleşlere teslim etmeyen 248 şehit olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bizler de aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmakla mükellefiz. Bize düşen görev onların uğruna canlarını verdikleri bu vatanı korumak ve içimizdeki hainlere ve dış mihraklara karşı her zaman uyanık olmaktır. Şehit polis memuru Mustafa Yavaş'ın ismi verilerek, aziz hatırasının ilelebet yaşatılacak bu eserin, Alpu ilçesinde öğrenim gören öğrencilerin çağın gerektirdiği teknolojik ve sosyal imkanlardan daha kapsamlı yararlanarak yeterli bilgiye ulaşmaları, bilinçli ve eğitimli bireyler olarak yetişip, vatanına, milletine hayırlı evlatlar olmaları, kendi kişiliklerini sağlam temeller üzerine kurarak, şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı, içeriden parçalamak isteyen hainlere ve dış mihraklara karşı her zaman uyanık olmaları hususunda bir nebze de olsa katkıda bulunacağını temenni ediyorum."

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, şehidin eşi polis memuru Ayşe Yavaş, kızı Zülal, oğlu Ahmet Yavaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :