Şehit polis memuru Günay, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit polis memuru Günay, son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Günay'ın cenazesi, memleketi Adana'da toprağa verildi

ADANA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Ercan Günay'ın naaşı, memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde defnedildi.

Günay'ın cenazesi, yakınları tarafından Pekmezci Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı. Daha sonra mahalle mezarlığına getirilen şehit polisin naaşı, İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından kıldırılan namazın ardından toprağa verildi.

Gökçe, törende, Günay'ın şehitler kervanının üyesi olarak aralarından ayrıldığını söyledi.

Şehitlikle ilgili ayetler ve Hazreti Peygamber'in hadislerinden örnekler veren Gökçe, "Şehadet, bu kadar yüce bir makam, bu kadar yüce bir mertebe" dedi.

Törende Günay'ın eşi Sibel, annesi Gülsen ve çocukları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin yakınlarını polisler teskin etti.

Törene Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis memuru Günay, son yolculuğuna uğurlandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :