Şehit Kaymakam Safitürk için mevlit

Şehit Kaymakam Safitürk için mevlit

Teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Hatay'ın Yayladağı ve Hassa ilçeleri ile Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mevlit okutuldu

OSMANİYE / HATAY (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Hatay'ın Yayladağı ve Hassa ilçeleri ile Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mevlit düzenlendi.

Yayladağı ilçesi merkez camisinde ikindi namazı öncesinde düzenlenen mevlitte, Kur'anı Kerim okunarak dua dildi. Mevlide, Kaymakam Muhammet Sait Baytok, Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Hassa ilçesi Seydi Salih caminde kılınan ikindi namazının ardından mevlit okutuldu. Mevlitte, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Hassa ilçe Müftü Vekili Mehmet Sain, dua etti.

Mevlide, Kaymakam Vekili Muhammed Üsame Soysal, Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ateş ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlara gül suyu ve meşrubat ikram edildi.

- Kadirli'de de mevlit okutuldu

Kadirli Merkez Hamidiye Cami'nde düzenlenen mevlitte, Kur'anı Kerim tilavetinin ardından şehit Kaymakam Safitürk ve diğer şehitler için dualar edildi.

Mevlide Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Pamuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, hain saldırı sonucu şehit olan meslektaşı Safitürk ve tüm şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.

Vatandaşlardan Kasım Yasdıoğlu ise şehit Kaymakam Safitürk'e Allah'tan rahmet dileyerek, "İnşallah bu son şehidimiz olur. Şehidimizin cenaze namazını babası kıldırdı. Başkomutanımız ve tüm devlet yetkililerimiz birlikte saf tuttu. Devletiyle, milletiyle şehitler ölmez vatan bölünmez sözünün doğruluğunu gösterdi. Tüm Avrupa ve dünya görsün ki biz ayrılmaz bir bütünüz" ifadelerini kullandı.

Mevlit sonrası, vatandaşlara lokma tatlısı ikram edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :