Şehit binbaşının ismi evinin sokağına verildi

Şehit binbaşının ismi evinin sokağına verildi

Muş'un Malazgirt ilçesinde şehit düşen Arslan Kulaksız'ın adının 3 yıl görev yaptığı Rize'de ikamet ettiği sokağa verilmesi nedeniyle ailesi teşekkür ziyaretinde bulundu

RİZE (AA) - Muş'un Malazgirt ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın adı, Rize'de görevliyken ikamet ettiği Atmeydanı Mahallesi'ndeki sokağa verildi.

Şehit binbaşının eşi Sibel, oğlu Burak ve kızı İrem Kulaksız, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Sibel Kulaksız, eşinin Rize'yi çok sevdiğini belirterek, "Her gün mahalleden alaya yürüyerek gider gelirdi. Halkla iletişimi çok iyiydi. Kendini bana siper ederek hayatımı kurtarırken Allah diyerek son nefesini veren Arslan'ımı keşke burada defnetseydik." dedi.

Eşinin adının sokağa verilmesinde emeği geçen ve katkı sunanlara teşekkür eden Kulaksız, "Beş yıl oturduğu yere isminin verileceği aklına bile gelmezdi Arslan'ımın. Aklımıza gelmeyen başımıza geliyor. Çok mutlu olduk, çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Yılmaz ise "Sokağımıza milletimizin güvenliği, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için görevi başında hayatını kaybeden kahraman şehidimizin ismini verdik. Keşke şehit Arslan kardeşimiz sağ olsaydı, o sokağın ismi hiç değişmeseydi." ifadesini kullandı.

Ziyarette, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de bulundu.

Binbaşı Kulaksız, geçen yıl 27 Temmuz'da ilçe merkezinde eşi ve çocuğuyla bulunduğu otomobiline teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşmüştü.

Rize Belediye Meclisinin geçen yıl kasım ayı olağan toplantısında, Binbaşı Arslan Kulaksız'ın 3 yıl görev yaptığı Rize'de ikamet ettiği Atmeydanı Mahallesi'ndeki bir sokağa, "Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Sokağı" adı verilmesi kararlaştırılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :