Şehit annesinin 7 yıldır dinmeyen acısı

Şehit annesinin 7 yıldır dinmeyen acısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 7 yıl önce teröristlerin araziye tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sebebiyle şehit olan Ankaralı Piyade Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın annesi Nurdan Pazar, "Anneler Günü" dolayısıyla oğlunun mezarını ziyaret etti- Şehit

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 7 yıl önce teröristlerin araziye tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi nedeniyle şehit olan Ankaralı Piyade Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın annesi Nurdan Pazar, oğlunun acısını ilk günkü gibi yüreğinde taşıyor.

Başkentte yaşamını sürdüren Nurdan Pazar, Anneler Günü dolayısıyla, 19 Haziran 2010'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin araziye döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan oğlu Piyade Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın şehitlikteki mezarına ziyarette bulundu.

Eşi Yaşar Pazar ve yakınlarının da eşlik ettiği şehit annesi Nurdan Pazar, oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü, mezar taşındaki resmini okşadı.

Pazar ailesi, şehit Yusuf Pazar için mezarı başında dua okuduktan sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların da mezarını ziyaret etti.

Olayın üstünden 7 yıl geçmesine karşın oğlunun acısını ilk günkü gibi yüreğinde hisseden şehit annesi Nurdan Pazar AA muhabirine yaptığı açıklamada, aradan geçen yıllara rağmen oğluna hasretinin artarak devam ettiğini dile getirdi.

Oğlu Yusuf Pazar'ın her Anneler Günü'nde kendisine hediye aldığını anlatan Nurdan Pazar, şunları kaydetti:

"Oğlum, her zaman aklımızda, aklımızdan, içimizden hiç çıkmıyor, çıkacak gibi bir şey değil ama özel günlerde acımız daha da katlanıyor. Her Anneler Günü'nde hediyesini alıp gelirdi. Şehit olmadan 1 ay önce de askerlik yaptığı yerden hediyesini alıp yine bana göndermişti. Yanına da bir not iliştirmişti Anneler Günü'mü kutlayan. Biliyorum artık gelmeyecek ama her Anneler Günü'nde onun bana gönderdiği hediyeyi sanki yeni göndermiş gibi evde sehpanın üzerine koyup sonra mezarını ziyaret ederim."

Şehitliği oğlunun evi olarak kabul ettiğini belirten anne Pazar, "Buraya geldiğimde onun evine geliyormuş gibi hissediyorum kendimi. Ancak burada huzur buluyor, hasret gideriyorum oğlumla.'' diye konuştu.

Şehit annesi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Pazar, ''Herkesin evladı kendine ama Yusuf'u kelimelerle tarif edemem. Hüzünlü olduğum kadar da gururluyum. Çünkü yeşil gözlüm bu vatan için şehadet şerbetini içti. Oğlum her sene Anneler Günü'nde hediyesini alıp gelirdi, şimdi de ben ona geliyorum.'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler