Şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta, 11 şehit ailesi ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda, Aile ve...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta, 11 şehit ailesi ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olayları konu alan belgesel izlendi, şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Duygusal anların yaşandığı programın ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Yurtnaç, tüm şehitlere rahmet, gazilere sağlıklı bir hayat diledi.

Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının talimatıyla şehit ailelerine berat ve madalya verildiğini ifade eden Yurtnaç, şöyle konuştu:

"Verdiğimiz madalya, devletimizin, milletimizin onlara karşı bir nişanesidir. Hayat boyu saklayacakları bir değerdir. Yozgat'ta şehit yakınları ve gazilerimize sahip çıkma adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Onların emrindeyiz, onların acısını bir nebze olsun dindirmek bizim görevimizdir. Şehitlere sahip çıkılmazsa bu ülkenin geleceği olmaz. 15 Temmuz ihanetinde gördüğümüz üzere Yozgat ayaktaydı, vatanına milletine sahip çıktı. Burada kendilerini feda eden şehitlerimizin ailelerine devletimizin vefa örneği madalya ve beratı tevdi edildi. Allah, bu ülkeye böyle bir acı yaşatmasın."

15 Temmuz gazisi Mustafa Çetinkaya da devlet bu ödülü kendilerine layık gördüğü için yetkililere teşekkür ederek, "Biz, her zaman devletimizin emrindeyiz. Elimizden gelen ne ise yaparız." dedi.

Şehit Bekir Şimşek'in kardeşi Ömer Şimşek de "Allah, devletimize milletimize zeval vermesin, Allah devletimizin birliğini, beraberliğini bozmasın. Hepimiz bu devletimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gazisi Muhammet Emin Tekin de madalya verilmesinden gurur duyduğunu belirterek, "Sayın Valimize ve bunu bize layık görenlere teşekkür ediyoruz. Üzerinde Cumhurbaşkanımızın imzası var. Mevla tekrar böyle belalar göstermesin, zaten tekrarının olmayacağını düşünüyorum. Allah, tüm şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifalar versin. Ben, 15 Temmuz Gecesi Boğaz Köprüsü'nde yaralandım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :