Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

İstanbul Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebetiyle, şehit aileleri ve gazileri bir araya getirdi- Vali Şahin:- "Afrin tamamen teröristlerden ve teröristleri maşa olarak kullananlardan kurtarıldı. Cenab-ı A

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'ncü yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerin onuruna bir yemek verdi.

Taksim'deki bir otelde düzenlenen ve yaklaşık 550 şehit yakını ile gazinin katıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü" münasebetiyle şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cenab-ı Hak’ın, Türk milletinin Çanakkale Savaşı’ndaki hasletlerini bugün de esirgemeden Türkiye’de yaşayanlara bahşettiğini belirten Şahin, “Bu sabah gelen bir haberle Afrin tamamen teröristlerden ve teröristleri maşa olarak kullananlardan kurtarıldı. Cenab-ı Allah bu milleti aziz kaldı ama bunun karşılığında bu millet de hiçbir zaman dini, vatanı, bayrağı, istikbali ve istiklali için ölümden kaçmadı, kan ve can vermekten geri durmadı. Nereden ne zaman lazım olduysa, kahramanca bir düğüne gider gibi koşarak gitti." dedi.

Dini, vatanı için koşarak gidenlerin bu fedakarlığının karşılığında milleti istiklali ve istikbali ile cennetin olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Bu milletin, şerefi ve haysiyetinin korunması vardı. Hamdolsun atalarımız bunu bizlere gösterdiler ve bugüne kadar gelindi. Bugünün yaşayan nesilleri olarak bizler de bundan nasipdarız. Aynı duygular, hisler, bilinç, düşünce aynen devam ediyor. Ve biz bunu sizlerle birlikte en son 15 Temmuz’da yaşadık. Elinde silahı olmayan, sadece göğsünde imanı ve vatan sevgisi olan bu insanların nelere muktedir olduğunu hem kendimize hem de bütün dünyaya bir kez daha göstermiş olduk."

Şahin, 1071'deki Malazgirt başta olmak üzere Selçuklu ve Osmanlı’da yaşananlara tüm savaşlarda Cumhuriyet dönemindeki Kurtuluş Savaşı'ndan, Kıbrıs ve Kore'de, terörle mücadelede, 15 Temmuz'da, Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanca çarpışıp hayatını kaybeden tüm şehitleri minnet ve rahmetle andıklarını kaydetti.

Gazilere şükran ve minnet borçlu olduklarını ifade eden ve yaralı olanlara acil şifa dileyen Şahin, şehit yakınları ile gazilere hitaben, şunları dile getirdi:

"Şunu bilmenizi istiyoruz. Devletin temsilcileri olarak sizlerin emrinizdeyiz. Milletin birer ferdi olarak da sizin yanınızdayız, yakınınızdayız. Ve sizlere her zaman gönlümüz ve kapılarımız sonuna kadar açık. Sizlerin yanında olmaktan ve bir ihtiyacınızı gidermekten büyük bir şeref duyacağımızı ve bunu bir görev alarak yapacağımızı bilmenizi istiyorum."

Konuşmanın ardından İstanbul Valisi Şahin, şehit aileleri ve gazileri oturduğu masaları gezerek onlarla ilgilendi ve birlikte yemek yedi.

Program şehitler için yapılan dua ile son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :