Şehit aileleri ve gaziler için ''park et''

Şehit aileleri ve gaziler için ''park et''

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ait şirket tarafından işletilen bir otoparkın gelirinin aylık 8 ile 10 bin lira arasında değişen önemli bir kısmı, şehit aileleri ve gazilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yet

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de, kent merkezinde bulunan ve işletmesi Büyükşehir Belediyesinin KENTAŞ şirketinde olan bir otoparkın gelirinin büyük bölümü 10 yıldır şehit aileleri ve gazilere bağışlanıyor.

Akarbaşı Mahallesi'ndeki Eskişehir Hava Şehitliği önündeki 60 araçlık otoparktan aylık 15-17 bin liralık gelir elde ediliyor. Bu gelirden otopark görevlilerinin maaşları ve diğer giderleri düşüldüğünde, kalan 8-10 bin lira, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesinin banka hesabına bağış olarak yatırılıyor.

On yıldır devam eden bu uygulama sayesinde, yaklaşık 1 milyon liralık kaynak sağlandı. Dernek yönetimi de elde edilen bu kaynağı üyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otoparkın gelirinden masrafların düşülmesinden sonra kalan miktarını her ay düzenli olarak şehit aileleri ve gaziler için bağışladıklarını söyledi.

Aylık 8-10 bin liralık bağış yapıldığını vurgulayan Büyükerşen, şunları kaydetti:

"Şehit aileleri ve gazilerimiz bu memleket için canını feda edenlerin bizlere emanetidir. Onların ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılayabilmek, yardımcı olabilmek için yaptığımız diğer yardımların dışında derneğe böyle bir gelir sağlıyoruz. İhtiyaçlarını karşılayabilme noktasında karınca kararınca bir damla da olsa katkıda bulunduğumuz için kendimizi görevini yapmaya çalışan bir belediye olarak görüyoruz."

Büyükerşen, şehit aileleri ve gazilere yardımı görev olarak gördüklerini dile getirerek, "Bize 'Allah razı olsun' diyorlar. Bu söz bize yetiyor. Onlardan ayrıca bir teşekkür beklemiyoruz." dedi.

- "Derneğimizin geliri bu otopark"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hacı Şahin de terörle mücadele gazisi olduğunu ve 4 yıldır şube başkanlığı görevini yürüttüğünü anlattı.

Derneğe, bağışın tamamına yakınının söz konusu otopark sayesinde Büyükşehir Belediyesine ait şirketten yapıldığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Aslında bu Türkiye'de eşi benzeri az bulunan bir uygulama. Eskişehir'de duyarlı insanlar var. Bu tarz projelerin devam etmesi gerekir. Bizim derneğimizin çorbası bu gelirle kaynıyor. Yılda üyelerimizden bir sefere mahsus 50 lira alıyoruz. Bunun dışında bir gelirimiz yok. Ayda 8-10 bin lira buradan bağış olarak geliyor. Bize yapılan bu bağışı yardıma ihtiyacı olan üyelerimiz için kullanıyoruz. Gezi, sünnet, yemek, cenaze gibi etkinliklerde harcıyoruz. Bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ediyoruz."

- ''Hayra katkıda bulunmaktan memnun oldum"

Aracını otoparka bırakan vatandaşlardan Özlem Özdilek de otopark ücretinin şehit ve gazilere bağışlandığını bilmediğini dile getirerek, "Böyle bir uygulamayı bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Hayra katkıda bulunduğumuz için çok memnun olduk." dedi.

Erdoğan Armutlu ise ''Otopark ücretinin nereye gittiğini öğrenmiş olduk. Yardıma ihtiyacı olan kime gidiyorsa çok güzel bir uygulama." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler