Şehirler ve Kültürler Projesi

Şehirler ve Kültürler Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençler için Kırıkkale'dekileri de kapsayan gezi programı düzenlendi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençler için Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında gezi programı düzenlendiğini bildirdi.

Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, projenin bakanlık tarafından gençlerin Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, gönüllülük bilinci kazanmaları ve madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitimi almaları için uygulandığını belirtti.

Projeye 14-29 yaş arası gençler, engelli vatandaşlar ve 18 yaşını doldurmuş refakatçinin gözetiminde yabancı uyruklu gençlerin de katılabileceğini anlatan Ünlü, şunları kaydetti:

"Katılım ücretsizdir. Gençlik ve Spor Bakanlığının internet adresindeki linkten ve müdürlüklerden yapılacaktır. Şanlıurfa, Trabzon, İzmir, Çanakkale'ye geziler olacak. 4 gece, 5 gün konaklamalı olacak. Proje kapsamında ilimize 280 kontenjan ayrıldı. Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik eğitim projesidir. Proje kapsamındaki eğitim, konaklama, ulaşım, yeme içme, rehberlik, müze girişleri gibi tüm faaliyetler ücretsizdir. Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje, kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır."

Ünlü, gezinin 11 Temmuz-10 Eylül tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler