Şehiriçi toplu ulaşımda PCR testi istenecek mi? Resmi dairelere girişlerde PCR testi zorunluluğu var mı?

Şehiriçi toplu ulaşımda PCR testi istenecek mi? Resmi dairelere girişlerde PCR testi zorunluluğu var mı?

Türkiye'de 6 Eylül tarihinden itibaren başlayacak olan PCR testi döneminde birçok alanda haftada iki kez PCR testi istenecek. Aşı olmayanlar için geçerli olacak PCR testi toplu ulaşımda istenecek mi sorusu en çok sorulanlar arasında yerini aldı.

Koronavirüs aşısı bulunduğu andan itibaren süreç tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de hızla ilerliyor. Nüfusun yüzde 60'tan fazlasının aşılandığı Türkiye'de 6 Eylül tarihinden itibaren okullar açılacak. Bununla birlikte aşı yaptırmayan vatandaşlardan haftada iki kez PCR testi istenecek.

Zorlu bir aşama olarak görülen PCR testi olmak istemeyen vatandaşların ise en az iki doz aşı olması gerek.

6 Eylül tarihinden itibaren toplu organizasyonlar; konser, müsabakalar, sinema, tiyatro, okullara aşı olmayanlar PCR testi yaptırıp girebilecek.

Ayrıca şehirlerarası toplu ulaşım araçları; uçak, tren, otobüslerde aşı olmayan vatandaşlardan PCR testi istenecek. Bunun haricinde kendi aracıyla şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlardan PCR testi veya aşı zorunluluğu aranmayacak.

ŞEHİRİÇİ TOPLU ULAŞIM

Yayınlanan yazıda şehiriçi toplu ulaşımda PCR testi zorunluluğundan bahsedilmiyor. Yalnızca şehirlerarası sehayatlerde PCR testi aranacak.

RESMİ DAİRELERDE PCR TESTİ

Yine yayınlanan yazıda resmi dairelere girişlerde PCR testi zorunluluğu bulunmuyor. Vergi dairesi, belediye, tapu işlemleri, nüfus müdürlükleri ile özel sektörün alacağı kararlar ise insiyatife bırakılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.