Şehir trafiğini rahatlatmak için bir adım daha atıldı

Şehir trafiğini rahatlatmak için bir adım daha atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin trafiği rahatlatma çalışmaları kapsamında tamamlanan Taşköprü Alt Geçidi'nin üst bölümü de hizmete girdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğini rahatlatma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini ekledi. Son dönemde yapılan dört köprülü kavşak projelerinden biri olan Taşköprü Alt Geçidi'nin üst bölümü, geçtiğimiz ay tamamlanan alt kısmının ardından trafiğe açıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya merkezindeki trafik sorununu hafifletmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru başladıkları dört köprülü kavşak projelerini tamamladıklarını ifade eden Başkan Altay, özellikle Alparslan Türkeş Caddesi'nde önemli bir eksikliği giderdiklerini vurguladı.

Şehir trafiğini rahatlatmak için bir adım daha atıldı

Başkan Altay, "Daha önce Sedirler Köprülü Kavşağı'nı tamamlayarak hizmete açmıştık. Şu anda Taşköprü Alt Geçidi'ndeyiz. Bildiğiniz gibi burası bu dönem açtığımız Alparslan Türkeş Caddesi için önemli bir aks. Gazze Caddesi ile Karaman Caddesi'ni birbirine bağlayan Alparslan Türkeş Caddesi'nde Konya Büyükşehir standartlarına ulaşacak bir alt geçit çalışmasını yapmıştık. Ramazan'dan önce alttan trafiği vermiştik, şu an itibariyle üstteki çalışmalarımızı da tamamladık. Özellikle Tren Yolu Caddesi etrafında açtığımız Kazakistan ve Karabağ Caddeleri de böylece kesintisiz bir şekilde ulaşıma açılmış oldu. Konya'da şehir trafiğini rahatlatmak adına çalışmaya devam edeceğiz. Taşköprü Altgeçidi'mizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Taşköprü Alt Geçidi'nin üst bölümünün trafiğe açılmasıyla birlikte, Konya'da şehir içi ulaşımın daha da akıcı hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.