Seferihsar'daki orman yangını

Seferihsar'daki orman yangını

Seferihisar'da yaklaşık 26 saattir devam eden yangında büyük bölümü kızılçam ormanı 300 hektarı aşkın alanın zarar gördüğü bildirildi- İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal:- "Bölgemizde 3'ü çok ciddi 4 farklı noktada aynı anda orman yangını çıktı. Dolayısıyla g

İZMİR (AA) - İzmir'in Seferihisar ilçesinde dün başlayan, rüzgarın şiddeti ve arazinin sarp yapısı nedeniyle henüz kontrol altına alınamayan yangının, büyük bölümü kızılçam ormanı 300 hektar alana zarar verdiği bildirildi.

Orhanlı mahallesi yakınındaki ormanlık alanda dün saat 16.00 sıralarında başlayan yangın yaklaşık 26 saattir devam ediyor. Yangının ilk tespitlere göre 300 hektarlık alandaki, çoğu kızılçam ormanı yeşil bitki örtüsüne zarar verdiği belirtildi.

Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangının büyük oranda çevresinin sarıldığını, tam anlamıyla kontrol altına alınamadığını bildiren yetkililer, şiddetli rüzgarın ve sarp arazi yapısının söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını kaydetti.

Söndürme çalışmalarına İzmir ve çevre illerden 56 arazöz, 9 dozer ve yaklaşık 600 kişilik yer ekibi ile 9 helikopter ile 4 uçağın katıldığı bildirildi.

- "Tehlike geçmedi"

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, AA muhabirine, yangının henüz kısmen kontrol altında alınabildiğini, ilk belirlemelere göre 300 hektarlık alana etki ettiğini bildirdi.

Ekiplerimiz, dün saat 16.00'dan beri yoğun, cansiperane çalışmayla bu sabaha karşı yangını kısmen kontrol altına aldığını belirten Aybal, şöyle devam etti:

"Alan geniş olduğu için teyakkuzda duruyoruz. Arazinin sarp ve engelli yapısı ve rüzgarın şiddeti nedeniyle ekiplerimiz müdahalede zorlandı. Bölgemizde 3'ü çok ciddi 4 farklı noktada aynı anda orman yangını çıktı. Dolayısıyla gücümüz dörde bölündü. Çok şükür şu an kontrol altında ama henüz tehlike geçmiş değil."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :