Seferihisar'daki orman yangınının izleri silinecek

Seferihisar'daki orman yangınının izleri silinecek

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce, Seferihisar'da ağustos ayında çıkan orman yangınında hasar gören 4 bin 580 dekarlık alanın yeniden ağaçlandırılması için çalışma başlatıldı

İZMİR (AA) - Seferihisar'da ağustos ayında çıkan orman yangınında hasar gören 4 bin 580 dekarlık alan yeniden yeşile bürünecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yangında hasar gören 4 bin 580 dekarlık alanı yeniden ağaçlandırmak için saha boşaltma çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yangın tahribatını gidermek için 120 personel 4 iş makinesiyle önce temizlik yapacak. Sahadaki temizliğin ardından önümüzdeki ay bölge ağaçlandırılacak.

Sahaya çam fıstığı, servi, kızılçam, yemiş ve badem gibi türlerden oluşan toplam 1,5 milyon fidan dikiminin yanı sıra 2 ton tohum atılacak. Sahada ayrıca 23 kilometrelik orman yolu yapılacak.

- Bakan Eroğlu: "Yanan alanları yeniden ağaçlandırıyoruz"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarının büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Maalesef ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı ve bu yangınların çoğu da ihmaller neticesinde ortaya çıkıyor. Biz bir yandan ormanlarımızı yangınlara karşı korurken bir yandan da yanan alanları yeniden ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Daha önce olduğu gibi şimdi de yanan alanlarımızı aynı ağaçlandırma sezonunda yeniden ağaçlandırmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seferihisar’da yangında zarar gören saha temizlendikten ve toprak hazırlandıktan sonra fidanları dikmeye başlayacağız."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :