Seferihisar'da Mandalina Şenliği

Seferihisar'da Mandalina Şenliği

Seferihisar'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen şenlikte, "en iyi mandalina", "mandalina kral ve kraliçesi", "en yavaş bisiklet" yarışmaları düzenlendi

İZMİR (AA) - Türkiye'nin ilk "sakin şehri (cittaslow)" Seferihisar'da, Mandalina Şenliği düzenlendi.

Seferihisar Belediyesince bu yıl 17'nci kez yapılan şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Şehitler Çeşmesi önünde toplanan İzmirliler, kapalı pazar yerine kadar yürüdü.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece bir eğlence etkinliği değil, mandalinanın katma değerini, pazar gücünü arttıracak bir şenlik düzenlediklerine dikkati çekti.

Soyer, "Bu şenliği, sadece gülelim, eğlenelim, şarkı söyleyelim diye yapmıyoruz. Evet o da olacak, ona da ihtiyacımız var ama asıl amacımız mandalinanın makus talihini yenmesine katkı sağlamak ve Seferihisar'ın mandalina ile özdeşleştiğini vurgulamak. Üreticimize can suyu olabilmek, bunun için yapıyoruz şenliği. Bizim sadece mandalina için değil, Türkiye'de tüm tarım ürünlerinin işlenebilirliğini, katma değerini arttırmamız gerekiyor. Çünkü bir kamyon patates, bilgisayar, bir kamyon mandalina ise cep telefonu değerinde" dedi.

Soyer, mandalinanın katma değerini arttırmak için alternatif ürünler ortaya çıkardıklarına işaret ederek, "Bunun için mandalina reçeli, marmelatı, pestili, lokumu, şarabı, likörü, esansı, kolonyası gibi her şeyi denememiz lazım. En son ürünümüz kurutulmuş mandalina. Mandalinayı kuruttuk ve raf ömrünü 12 ay kadar çıkarttık. Burada bir ihracat potansiyeli yakaladık bunun üzerine gideceğiz." diye konuştu.

Şenlik kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlediklerini aktaran Soyer, şenlik tarihini özellikle Dünya Çocuk Hakları Günü'ne denk getirmeye çalıştıklarını, belediye olarak çocuklara ayrı bir önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Şenlikte, halk dansları topluluğu gösteri sundu. "En iyi mandalina", "mandalina kral ve kraliçesi", "en iyi mandalinalı yiyecek", "en iyi mandalinalı hediyelik eşya" ve "en yavaş bisiklet" yarışmalarında dereceye girenlere, ödülleri verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :