Sedat Peker ve Türkiye’deki şirketlere 3 milyar dolar ödeyen istihbarat teşkilatı hangisi?

Yayınladığı videolarla özellikle hükümet karşıtlarının tutunduğu dal olarak göze çarpan Sedat Peker’le ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. İddianın sahibi ise Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur. Meşhur, hazırladığı videoda kanıtlarla iddiasını açıkladı.

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen videolarla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve hükümete yakın isimleri hedef tahtasına oturtan Sedat Peker’le ilgili şok bir iddia gündeme geldi.

Türkiye’ye dönmesi neredeyse imkânsız hale gelen Sedat Peker’in yayınladığı videoların arka planını ise Mısırlı ünlü gazeteci Sabır Meşhur kanıtlarıyla anlattı.

Meşhur’un iddiası ise Sedat Peker ve Türkiye’deki bazı şirketler hükümeti devirmek için 3 milyar dolar para aldı.

Sabır Meşhur yayınladığı videosunda Sedat Peker’in hedefinin kendisini kurtarmak değil 2023 yılında yapılacak seçimlerin sonucunu etkilemek olduğu cümlesiyle videosuna başlıyor.

Savaşlarda sahte atakların savaş kazandırdığını ve ABD’nin Irak’ta bu sayede başarılı olduğunu söyleyen Meşhur, gerçek atakların gözardı edilemez bir gerçek olduğunu söylüyor.

TÜRK FİLM SEKTÖRÜ

Bir internet sitesinde yer alan bilgiden yola çıkan Meşhur, Türk Film Sektörü’nün 2002 yılında sıfır ihracat yaptığını dile getirerek bu rakamın 2008 yılında bir anda 100 bin dolara çıktı.

Bu andan sonra 2017 yılında sektörün 300 milyon dolarlık yani yüzde 3000’lik bir sıçrama yaşadığını hatırlatan Meşhur, 2018’de söz konusu ihracatın 500 milyon dolara ulaştığını ve 2023 yılında 1 milyar dolar hedefi olduğunu dile getirdi.

GEZİ PARKI VURGUSU

2013 yılında yapılan Gezi Parkı kalkışmasının Mısır’da Mursi’ye yapılan darbeyle benzerlik taşıdığını söyleyen Meşhur, planın başarısız olmasıyla 2016’daki darbe girişiminin devreye sokulduğunu söyledi.

2018 yılına gelindiğinde ise Türkiye’nin film ihracatının 500 milyon dolara geldiğini hatırlatan Meşhur, internet haber sitelerinde yer alan bir haberde “Türkiye, ABD’den sonra en fazla dizi ihraç eden ülke oldu” cümlesini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önce sıfır ihracat yapıldığı vurgusu yapan Meşhur, bunun da haber sitelerinde grafikle anlatıldığını aktardı.

MUHTEŞEM YÜZYIL

Yayınlandığı dönemde Türkiye’de de büyük yankı uyandıran dizilerin başını çeken Muhteşem Yüzyıl dizisinin Kanuni Sultan Süleyman’ı zalim ve kadın düşkünü olarak anlattığını aktaran Meşhur, bu dizinin en çok ihraç edilen dizi olduğunu söyledi.

Dizinin Türkiye’deki kadınlara kadınların değersiz olduğu mesajını pompaladığını iddia eden Meşhur, “Osmanlı’ya dönerseniz, sonunuz dizideki kadınlar gibi olur” düşüncesini Türk kadınlarının kafasına işlendiğini belirtti.

TÜRK KADINLARINI İKNA ETTİLER

Bu düşüncelerin Türkiye’deki kadınlarda karşılık bulduğunu söyleyen Meşhur, bunun da Türkçe yoluyla gayet başarılı bir şekilde yapıldığını bildirdi.

2008 yılında Arap ülkelerinin Türk dizilerini finanse ettiğini söyleyen Meşhur, buna en büyük kanıtın da yapılan ihracat olduğunu aktardı.

İÇ SAVAŞ VAR AMA DİZİ SATIN ALIYORLAR

2011 yılındaki Arap Baharı’nda en büyük zararı gören ülkelerin bile o dönemde çekilen Türk dizilerini satın aldığını ortaya koyan Meşhur, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de diziyi satın alan ülkelerden biri olduğunu gösterdi.

Arap medyasını yöneten isimlerin İngiliz ya da Amerikalı olduğunu belgeleriyle ortaya koyan Meşhur, Suud Ailesi’nin yalnızca para verdiğini videosunda aktardı.

Söz konusu dizilerin Suud Ailesi tarafından finanse edilerek Türkiye’de üretildiğini ve daha sonra Arap ülkelerine satıldığını söyleyen Meşhur, bu yolla Arap coğrafyasının Osmanlı’dan koparıldığını bildirdi.

SADECE ARAP ÜLKELERİ YOK

Türkiye’de üretilen ve uzun süre tepki gören bu dizilerin yalnızca Arap ülkelerine değil Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü Balkanlar’daki birçok devlete de pazarlandığını aktaran Meşhur, dizilerin paralarının Suud Ailesi tarafından ödendiğini iddia etti.

SÜLEYMAN SOYLU’YU ÖLDÜRÜYORLAR

Suud istihbaratının Türkiye’de film şirketi kurduğunu belirten Meşhur, A.RIZA isimli dizide mafyanın iyi olduğu mesajını vererek filmde senaryo gereği Ersoylu isimli kişinin öldürüldüğünü ve bunun da Süleyman Soylu’ya atıf olduğunu söyledi.

Suud istihbaratının Türkiye’de çektirdiği dizileri tek tek açıklayan Meşhur, Türk gencinin aklının bu yolla yönlendirildiğini belirtti. Meşhur, videosunun bu bölümünde Türk gençlerinin “Araplar cahil ve aptal” dediklerini söyledi. Ancak çekilen dizilerle Türk gençlerinin akıllarının Suud yani Arap istihbaratının marifetiyle yıkandığını öne sürdü.

ÖNCEKİ VİDEOSUNDA SÖYLEMİŞTİ

ARIZA DİZİSİNDEKİ SEDAT PEKER ŞİFRELERİ NELERDİ?

Dizide Sedat Peker'e pek çok gönderme ve atıf olduğunun da altını çizen Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur şunları kaydetti;

"Dizinin senaristi Sedat Peker'i diziye tam olarak aktarmakta çok hırslı. Sedat Peker Kafkas asıllı. Dizideki Peker (Ali Rıza Altay) de Kafkas asıllı.

Arıza: Ali Rıza...

Aynı zamanda kahramanın ismi... Sedat Peker de videolarında sık sık Rıza diyor. Seyyid Rıza ismini yücelterek yapıyor bunu. Sık sık yapıyor bunu, bilinç altına dizini ismini getiriyor. Seyyid Rıza Atatürk zamanında devlete baş kaldırmış."

DİZİLER GENÇLERİ ELE GEÇİRDİ

Türkiye’de yayınlanan neredeyse her dizinin Türk gençlerinin zihinlerine “Erdoğan ve Müslümanlar gerici” fikrini aşıladığını öne süren Meşhur, asıl savaşın Sedat Peker olmadığını ve Suud istihbaratının Sedat Peker’in gerçek gündem olmadığını dile getirdi.

Hükümetin Sedat Peker’le boş yere enerjisini tükettiğini bildiren Meşhur, Suud istihbaratı ve dizilerle mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AYETLERLE DURUMU ÖZETLEDİ

Şu an yaşanan olayları 2 ayetle açıklayan Meşhur Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda takınması gereken tavrı Enfal Suresi’nin 30. Ayeti “Hatırlar mısın? İnkâr edenler seni etkisiz hale getirmek veya öldürmek ya da yurdundan çıkarmak için tuzaklar kuruyorlardı; onlar tuzak kuruyorlardı Allah da bozuyordu. Tuzak bozma işini en iyi yapan Allah’tır” ayetiyle açıklarken Türkiye üzerinde oyun oynayan başta Suud istihbaratı olmak üzere tüm devletlerin durumlarını da Enfal Suresi’nin 36. Ayeti “Şüphe yok ki kafir olanlar, mallarını ancak halkı Allah yolundan alıkoymak için harcarlar. Harcayacaklar da, sonra o harcadıkları mallar, kendilerine bir iç acısı olacak, sonra da alt edilecekler ve kâfir olanlar cehenneme götürülecekler, orada toplanacaklar” ayetiyle açıklayarak videosunu sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum