Securitas teknoloji ile yüzde 70’e varan tasarruf sağlayacak

Securitas teknoloji ile yüzde 70’e varan tasarruf sağlayacak

Securitas Enerji Segmenti Lideri Akalın:- "Güneş enerjisi üretimi yapan 18 tesise hizmet veriyoruz ve yatırımlarımızın dönüşünü iki yılda aldık. Sonraki yıllarda da işletmelerin güvenlik giderlerinden yüzde 70’e varan tasarruflar sağlamalarını hedefliyoru

İSTANBUL (AA) - Securitas Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, "Güneş enerjisi üretimi yapan 18 tesise hizmet veriyoruz ve yatırımlarımızın dönüşünü iki yılda aldık. Sonraki yıllarda da işletmelerin güvenlik giderlerinden yüzde 70’e varan tasarruflar sağlamalarını hedefliyoruz." dedi.

Akalın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek şirketinin güneş enerjisi üretim tesisleri güvenliği alanında yaptığı çalışmaları anlattı.

Yenilikçi teknolojilerle gerçekleştirdikleri sanal devriye çözümleriyle yapılan yatırımın iki yıl içinde geri dönüşünü aldıklarına dikkati çeken Akalın, şunları kaydetti:

"Üretim tesislerinin önünde iki seçenek var. Birincisi analog kameralarla tesislerinin güvenliğini sağlamak. İkincisi ise IP kameralarla takip sağlamak. Biz müşterilerimize daha yenilikçi bir teknoloji olan IP kameralarla hizmet veriyoruz.

Şu anda güneş enerjisi üretimi yapan 18 tesise hizmet veriyoruz ve yatırımlarımızın dönüşünü iki yılda aldık. Sonraki yıllarda da IP video hizmetimizle işletmelerin güvenlik giderlerinden yüzde 70’e varan tasarruflar sağlamalarını hedefliyoruz.”

Tesis kontrol hizmetlerinde pazar lideri olduklarını belirten Akalın, farklı enerji santralleri de olsa aynı bölgede olmalarıyla birlikte kontrol hizmetini birlikte alabileceklerini böylece maliyetin daha da düşebileceğini söyledi.


- “Anahtar teslimi çözümler sunuyoruz”

Akalın, güneş enerjisinde sigorta firması ile yatırımcı arasındaki güvenlik beklentisi konularına da sundukları özel çözümlerle katkıda bulunduklarını belirtti.

Güneş enerjisi santrallerinde en önemli güvenlik risklerinin panel ve malzeme hırsızlığı, panel tahribatı ve yerel halkın baskısı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Santrallere risk analizleri yapıldıktan sonra anahtar teslimi çözümler sunuyoruz. Projelerimizde göreve başlamadan önce masa başında iş ortaklarımızla birlikte projenin yapısı, takvimi ve ihtiyaçlarını ortaya koyuyor sonrasında saha ziyareti gerçekleştiriyoruz. Proje ziyaretiyle güvenlik bakış açısı ile risk analizleri yaparak sahanın güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkartıyoruz. İhtiyaçları tespit etmek ve bu ihtiyaçları iş ortağının firma kültür ve yapısına, projenin gereğine göre şekillendirmek Securitas’ın çözüm hazırlama sürecinde önemli bir rol oynuyor.

İnsanlı Güvenlik hizmetleriyle bilgi ve teknolojinin bir araya geldiği Entegre Güvenlik Çözümleri ile güvenlik alanında minimum maliyetlerde optimum çözümler sunuyoruz. Hedefimiz insan, bilgi ve teknolojinin bir araya geldiği bu hizmet anlayışını tüm Türkiye’ye yaymak.”

- "Düzenli araç devriyesi ile her tesisin rutin kontrolünü sağlıyoruz"

Özellikle uzaktan izleme çözümleriyle maliyetleri düşürdüklerini anlatan Akalın, akıllı kameralar sayesinde riskleri önceden tespit edilerek önlemler aldıklarını ifade etti.

Çalışmaları yaparken Securitas’ın alandaki uzmanlığı ve global kurumsal hafızasından yararlandıklarını dile getiren Akalın, şöyle devam etti:

“Hem riski hem maliyeti minimize ediyoruz. Düzenli araç devriyesi ile her tesisin rutin kontrolünü sağlıyoruz. 7/24 Alarm izleme merkezimizle uzaktan izleme hizmeti ile destek sağlıyoruz. Risk bildirimlerini yapıyoruz ve Smart M ile düzenli raporlama yapıyoruz. Ayrıca panik butonu takviyesi ve araç takip sistemi desteği de sağlıyoruz.”

Telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 21 segmente özel güvenlik çözümleri sunan Securitas’ın toplam 9 bölge ofisi, 10 şube ofisi ve yaklaşık 13 bin çalışanı bulunduğunu anlatan Akalın, 2 bin 143 hizmet noktasında 556 farklı proje yürüttüklerini anlattı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Akalın, zaman zaman üretim tesislerindeki değerli metallere hırsızlık denemelerinin yapılabildiğini belirterek, bu tür durumlara süratle madahale ettiklerini kaydetti.


- Rüzgar enerjisi tesislerinin yarısının güvenliği Securitas'tan


Türkiye’deki rüzgar santrallerinin de yarısının montajında ve işletmesinde hizmet verdiklerini aktaran, “Son 6 yılda toplamda 3 bin megavat rüzgar enerjisi üretimi kapasiteli tesisin güvenlik çözümlerini sağladık.” bilgilerini verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :