Seçimde müdürlükler görevde
Vatandaşlar önce nüfus müdürlüklerine sonra sandığa gitti
Nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası olmayan vatandaşlar oy kullanabilmek için önce nüfus müdürlüklerine sonra sandığa gitti. Bazı vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bu uygulamasına tepkisini sürdürdü.
Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmenlerin oy kullanabilmeleri için kimliklerde T.C kimlik numarası şartı getirmesi en çok kamu çalışanlarını etkiledi.
Mesai nedeniyle seçim gününe kadar kimlik numarası alamayan vatandaşlar sandıktan önce, bağlı bulundukları nüfus dairelerinin yolunu tuttu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan nüfus müdürlüklerinde çok sayıda kişinin olması dikkat çekti. Nüfus yetkilileri, seçim günü olmasına rağmen vatandaşların yoğun bir ilgisinin olduğunu kaydetti.
Konya Selçuklu İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne öğleye kadar 300 kişi müracaat etti. Selçuklu İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik numarası almak için gelen vatandaşlar, YSK'nın uygulamayı geç duyurmasına tepki gösterdi.
Özellikle kamu kurumlarında çalışanlar zaman bulamadıkları için kimlik numarası alamamaktan yakındı.
Seçmen kağıtlarında T.C kimlik numaralarının yazılı olduğunu belirten bazı kişiler ise "Zaten seçmen kağıtlarımızda T.C kimlik numaramız var. Madem böyle bir uygulama yapılacaktı neden daha erken duyurulmadı. Çalışan birçok kişi zor durumda kaldı. Sabah erken saatte evden nüfus müdürlüğüne geldik. Şimdi de oy kullanacağız. Muhtardan belge almamız gerekiyor. Ama bugün oy kullanılıyor. Muhtarı nereden bulacağız" diyerek duruma tepki gösterdi.