Seçim öncesi kalp yapan muhalifler depremzedelere küfür ve hakarette sınır tanımadı! İşte o skandal videolar

Seçim öncesi kalp yapan muhalifler depremzedelere küfür ve hakarette sınır tanımadı! İşte o skandal videolar

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinden yüksek oranda oy almasına öfkelenen muhalif seçmenler, depremzedelere yönelik küfür ve tehditlerine devam ediyor.

Türkiye 14 Temmuz'da seçimini yaptı. Heyecanla beklenen seçim, bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstünlüğü ile tamamlanırken, Yüksek Seçim Kurulu, yüzde 50+1 oy kuralı oranına ulaşılmaması nedeniyle 28 Mayıs'ta 2. tur seçim için yeniden sandığa gidileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk tur seçimi, en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na göre açık ara farkla önde götürürken, muhalefetin sandığının aksine deprem bölgesinden büyük bir destek aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afet bölgesinde açık farkla kazandığı ortaya çıktı. Muhalif seçmenler, seçim sonuçlarına öfkelenerek depremzedelere adeta kin ve nefret kustu.

DEPREMZEDELERE KÜFÜR VE HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

Sosyal medya hesaplarında yapılan çok sayıda çirkin paylaşımlara, depremzedeleri adeta tehdit eden videolu paylaşımlar da eklendi. Almanya'da dönercilik yapan bir şahıs, "Deprem bölgesindekiler buraya bir gelsin. Bir zahmet bir gelin bakayım buraya, gelin. Hatay, Şanlıurfa, Acıyaman Adıyaman değil, Acıyaman. Sizler bu kadar alçak ve şerefsizsiniz ki adam deprem bölgesine geldi… Ve sizler gittiniz oyunuzu ona verdiniz. Şimdi sizler müstehaksınız diyemeyeceğim maalesef. Çünkü bende bir vicdan vardır ama küfredebilirim ben size. Sizler alçaksınız. Genelleme demiyorum. Bunu yapanlara diyorum ben. Bunu Erdoğan’a oy verenlere diyorum ben. Bak ben burada Almanya’da bir tane dönerciyim. Bak görüyor musun? Bak dönerciyim ben. Kendi cebimden 12 bin euro para size yardım gönderdim. Haram zıkkım olsun. Erdoğan’a oy verenler haram zıkkım olsun. Ama şunu söyleyeyim. Bu saatten sonra sizin gibi pisliklere, adilere… Tekrar söylüyorum altını çizerekten. Oy kullananlara Erdoğan’a oy verenlere… Müstahaksınız yani… Müstahaksınız. Ohh…" ifadeleri ile izleyenleri dehşete düşürdü.

DEPREMZEDE SEÇMENE KÜFÜR VE HAKARET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada paylaştığı videoda depremzede seçmenlere yönelik küfür ve ağır hakaret içeren sözler söyleyen şüpheli hakkında re'sen soruşturma başlatılarak şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine ilişkin, 15 Mayıs 2023'de sosyal medyada deprem bölgesinde oy veren depremzede seçmenlere yönelik ağır hakaret, küfür, saldırı, tahrik ve provokasyon içeren video tespit edildi. Tespit edilen videoda ki şüpheliye yönelik "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Soruşturma çerçevesinde, şüphelinin gözaltına alınması yönünde talimat verilirken, ayrıca şüphelinin yurt dışında bulunma ihtimaline karşı hakkında yakalama kararı da çıkarıldı.

DEPREMZEDELERE AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER

Deprem bölgesinden gelen sonuçlarla hayal kırıklığına uğrayanlardan biri de sosyal medya fenomeni CHP'li Ayşegül Didem D. oldu.

Ayşegül Didem D. isimli TikTok fenomeni paylaştığı videoda seçmene şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye için hayırlı biri değil. Sizi de uçuruma doğru götürüyor. Biz basar gideriz, hayatımızı kurtarırız. Diplomamız var, yabancı dilimiz var. Çalışkan, dürüst insanı dünyanın her yerinde isterler. Ama siz 'Deprem oldu, açız, bizim için para toplayın', al. Türk halkı sizin için hiçbir şey yapmaz bundan sonra. 'Nereye oy verdin' diye sorarlar adama. Bundan sonra siz benim için yoksunuz. Bu baskıyı seçime kadar göreceksiniz. Kazanırsak affederiz, kazanmazsak sonsuza kadar böyle. Ben bir CHP'li olarak Amerika'da gezerken karşıma bir AK Partili olarak çıkıp yardım istemeyin. Siz vatanınızı sattınız bir inat uğruna. Biz size terbiyemizden dolayı vatan haini demiyoruz. Biz seçime bakıyoruz. Biz laf adamı değiliz, eylem adamıyız. Siz ister küfredin, gülün hiç fark etmez. Bunlar bir şey ifade etmiyor, bizi incitmiyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.