Seçim ittifakında sürpriz davet
Seçim ittifakının hangi çatı altında olacağına karar veremeyen partilere Liberal Demokrat Parti'den sürpriz davet
Hangi parti çatısı altında seçime gidileceği konusunda anlaşamayan Demokrat Parti ve Saadet Partisi'ne Demokrat Parti Haberleri">Liberal Demokrat Parti'den "Bize gelin" çağrısı geldi.
Kendi partilerini öne çıkaran iki partiye üçüncü bir yol olarak ortaya çıkan Demokrat Parti Haberleri">Liberal Demokrat Parti'nin daveti siyasi kulislerde konuşuluyor.
Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrası ittifak görüşmeleri hızlanmış ancak birliktelik çatı konusunda tıkanmıştı. İşte bu tıkanıklığı aşmanın yolunu LDP, ortaya attığı formülle açıkladı. "Bu konuda çalışmalar yapan partilerin ilgililerine duyurmak istedim" diyen Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, partinin lideri Cem Toker'in konuyla ilgili görüşlerini köşesinde yazdı.
(...)“Liste partisi önerisine” ilk cevap Demokrat Parti Haberleri">Liberal Demokrat Parti’den geldi. Genel Başkan Cem Toker “Makul siyasetimizle merkez sağa da sola da en yakın parti biziz. Buyursunlar, listeyi LDP çatısı altında yapalım, seçim sonrası herkes partisine geçsin” dedi."
ZEYBEK NE DEMİŞTİ?
Geçtiğimiz günlerde "Çatı meselesi çözülmüş değil. Zaten sıkıntı orada" diyen DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, şunları söylemişti:
"Dolayısıyla bu görüşmeler devam ediyor. Ama dedik ki çatıdan aşağı inelim, duvarlara bakalım. Sonra çatıya tırmanırız. Şimdilik görüşmeler devam ediyor. Ne sonuçlanmış ne de bitmiş bir şey var."
Öte yandan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ise Saadet Partisi'ni adres göstermişti:
"Güçlü bir alternatifin çıkması için çabalarımız devam ediyor. Bu konuda Türkiye Partisi olarak Saadet Partisi Haberleri" href="http://www.internethaber.com/saadet-partisi-25a.htm" name=25_25 target=_blank>Saadet Partisinin ittifakın çatısı olabileceği kanaatindeyiz."
