Secde skandalı münferit değilmiş!

Secde skandalı münferit değilmiş!

10 Kasım törenlerinde öğretmenleri tarafından, ilkokul öğrencilerinin Atatürk resmine secde ettirildiği skandal görüntülere tepki yağdı.

İZNİK ELBEYLİ İLKÖĞRETİM OKULUNDA YAPILMIŞ

10 Kasım törenlerinde öğretmenleri tarafından, ilkokul öğrencilerinin Atatürk resmine secde ettirilldiği skandal görüntülere tepki yağdı.Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başlattığı soruşturma sonrası görüntülerin Bursa'nın İznik ilçesindeki Elbeyli İlköğretim Okulu'nda çekildiği ortaya çıktı.

 

MÜNFERİT DEĞİLMİŞ 

Ancak sosyal medyada yayımlanan görüntülere göre skandalın sadece Elbeyli İlköğretim Okulu'yla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Sosyal medyada benzer çok sayıda video ve görüntüye rastlandı.

REZALETE TEPKİ YAĞDI

Görüntüler sonrası bazı öğretmenlerin küçücük çocukları,  Türk toplumun inaç ve ahlak anlayışına taban tgabana zıt  emellerine bağdaşmayan  tepki yağdı. Vatandaşlar, "Bu rezalete imza atanların bu mileltin öğretmeni olamaz.

MEB: KABUL EDİLEMEZ

Görüntülerin Bursa'nın İznik ilçesindeki Elbeyli İlköğretim Okulu'nda çekildiği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 81'inci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında bir okulumuzda gerçekleştirilen programın sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansıyan görüntüleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 10 Kasım Atatürk'ü anma programını anlamından uzaklaştırarak, pedagojik açıdan kabul edilemez bir algıya sebebiyet veren söz konusu etkinlikle ilgili inceleme-soruşturma başlatılmıştır" denildi.

SECZDE SÖZ KONUSU DEĞİL SAVUNMASI

Öte yandan, öğretmen ve okul müdürünün ilk savunmasında "Etkinliği izleyen arka sıradaki öğrenci ile velilerin de kareografiyi görebilmeleri amacıyla dizlerinin üstüne eğildiklerini ve secdenin söz konusu olmadığı" yönünde ifade verdiği öğrenildi.

 


 
 

 

Etiketler :