Şeb-i Arus için geri sayım başladı! Ahmet Özhan 41'inci kez geliyor

Hz. Mevlana’nın 748’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için geri sayım başladı. 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek törenlerde Devlet Sanatçı Ahmet Özhan 41. kez 11 gün boyunca Konya'da Mevlana dostlarıyla buluşacak

Hz. Mevlana’nın 748’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) için sayılı günler kaldı. 07-17 Aralık 2021 tarihleri arasında 'İrfan Vakti' teması ile gerçekleştirilecek programlar hakkında bilgi veren Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Türk Tasavvuf Müziğinin duayen ismi, Devlet Sanatçı Ahmet Özhan’ın bu yılki etkinliklerde de misafir sanatçı olarak yer alacağını söyledi.

Ahmet Özhan, 1981 yılından buyana Konya’daki ihtifallerde hanende olarak yer alırken, 1986’dan itibaren de solo konserleriyle Türk tasavvuf musikisinden eserler sunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet İhsan Özer’in yönetiminde 11 gün boyunca 13 konser verecek olan Özhan, 41’nci kez Mevlana dostlarıyla buluşarak, Türk Tasavvuf Müziğinin birbirinden değerli eserlerini seslendirecek.

7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da birçok konferans toplantı ve sema törenleri düzenlenecek.

Biletler nasıl alınacak?

Sema törenlerine katılım için bilet fiyatı 60 TL’den başlıyor. Biletler ise https://ebilet.konyakultur.gov.tr/ internet adresinden alınabiliyor. Ancak bilet alabilmek için önce sisteme kaydolmak gerekiyor.

Koronavirüs tedbirleri!

Katılımcıların COVID-19 kapsamında alınan kurallara uyması gerekiyor. Programlara girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacak. Bu kapsamda; 18 yaş üzeri misafirler tarafından aşı kartı gösterilmesi veya azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu bulunmakta. Katılımcıların salona girerken maske takması zorunlu ve program süresince maskelerin çıkarmaması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.