Savunma Bakanı Işık Brüksel'de

Savunma Bakanı Işık Brüksel'de

Bakan Işık, Romanya Savunma Bakanı Motoc ile görüştü

BRÜKSEL (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Romanya Savunma Bakanı Mihnea Motoc ile görüştü.

Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Brüksel'de Romanyalı meslektaşı Motoc ile bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Işık, Romanya'nın Karadeniz üzerinden Türkiye'nin yakın bir komşusu, güvenilir bir müttefiki ve stratejik ortağı olduğunu belirtti.

2011'de iki ülke arasında imzalanan Stratejik Ortaklık Eylem Planı'nın da ilişkilerde gelinen önemli bir aşamayı oluşturduğuna dikkati çeken Işık, "Romanya'nın ülkemizin AB üyelik sürecine verdiği samimi desteği memnuniyetle karşılıyoruz. AB üyeliği bizim için stratejik bir tercihtir. Önümüzdeki dönemde Romanya'nın desteğinin daha da güçlü şekilde sürmesini bekliyoruz." dedi.

Bakan Işık, Romanya ile savunma sanayisi alanında işbirliğini güçlendirmeyi arzuladıklarını vurgulayan Işık, "Türkiye olarak, savunma sanayi alanında sahip olduğumuz derin tecrübelerimizi, dost ve müttefik ülkeler ile paylaşmaya ve eğitim desteği sağlamaya her daim hazır olduğumuzu yinelemek isterim." diye konuştu.


Savunma Bakanı Işık Brüksel'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :