Savaşta kaybettiği evlatlarının acısını torunlarıyla dindiriyor

Savaşta kaybettiği evlatlarının acısını torunlarıyla dindiriyor

Suriye'deki iç savaşta bir oğlu ve damadını kaybeden, hapishanedeki 2 oğlundan da haber alamayan Suriyeli kadın, torunları sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor- Eşini de yıllar önce kaybeden Türkmen Kurtoğlan:- "6 çocuğumdan sadece biri yanımda kaldı. O d

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye'deki iç savaşta oğlunu ve damadını kaybeden, hapisteki 2 oğlundan da haber alamayan Suriyeli Semire Kurtoğlan, onlardan yadigar kalan torunlarına sarılarak acılarını ve özlemini dindirmeye çalışıyor.

Henüz 27 yaşındayken eşini kaybeden Kurtoğlan (55), kısıtlı imkanlarla 2'si kız 6 çocuğuna hem analık hem babalık yaptı. İç savaşın başlamasıyla Suriye'de kalamayan Bayırbucak Türkmeni Kurtoğlan, yaklaşık 5 yıl önce evli bir kızıyla Türkiye'ye sığındı.

Bir süre sonra Suriye'de kalan bir oğlu ile 5 çocuk babası damadının ölüm haberini alan acılı anne, iki oğlunun ise tutuklandığını öğrendi.

Suriye'de kalan bir kızı ve oğlundan da haber alamayan Türkmen kadın, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki evde 7 torunu, kızı ve geliniyle 2 odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

- "İç savaş ailemi dağıttı"

Kurtoğlan, genç yaşta eşinin yaşamını yitirmesinin ardından evlatlarına hem anne hem babalık yaptığını, 6 çocuğunu tek başına büyüttüğünü söyledi.

Çok zor günler geçirdiklerini vurgulayan Kurtoğlan, "İç savaşın başlamasıyla zor geçen hayatımız tamamen karardı. Ailem dağıldı. 6 çocuğumdan sadece biri yanımda kaldı. O da dul kalan kızım. Biri savaşta öldü, ikisi hapishanede, yıllardır haber alamıyorum. Diğerlerinin de her biri bir yerde. Şu an torunlarım için yaşıyorum. Yanımda kalan 7 torunum babalarını sorduğunda gözyaşlarına boğuluyorum. Evlatlarımdan sadece birkaç fotoğraf kaldı." diye konuştu.

Kurtoğlan, çocuklarının acısının yüreğini yaktığını belirterek, "Yüzüm gülmüyor. Hapisteki evlatlarımdan belki bir haber gelir diye bekliyorum. Her gün umudum tükeniyor ancak her şeye rağmen hayat devam ediyor. Anneler Günü'nü de çocuklarımın yerine torunlarım kutluyor. Allah kimseyi evladından ayırmasın." ifadesini kullandı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler