Savaş mağduru çocuklara oyuncak

Savaş mağduru çocuklara oyuncak

AK Parti Kilis İl Teşkilatı üyeleri, Kilis Devlet Hastanesini ziyaret ederek tedavi gören Suriyeli çocuklara oyuncak hediye etti

KİLİS (AA) - AK Parti Kilis İl Teşkilatı üyeleri, iç savaşın devam ettiği Suriye'deki saldırılarda yaralanan ve tedavi görmek için Kilis'e getirilen savaş mağduru çocukları ziyaret ederek oyuncak dağıttı.

AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak ile partililer, Kilis Devlet Hastanesinde tedavi gören Suriyeli çocukları ziyaret etti. Bir süre çocuklarla sohbet eden Toprak ve beraberindekiler, çocuklara oyuncak hediye etti. Savaşın acılarını hem bedenlerinde hem de yüreklerinde taşıyarak zor günler geçiren Suriyeli miniklerin yüzü, aldıkları oyuncaklarla güldü.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis Devlet Hastanesi çalışanlarının Suriyeli çocuklara anne-baba şefkati gösterdiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarıyla personelin çocukların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini dile getiren Toprak, "Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimizde bir eksikliğimiz olduğunu fark ettik. Çocuklara 'bizden bir isteğiniz var mı?' diye sorduğumuzda bizden oyuncak istediler. Giyecek, yiyecek ve doktor istemediler, sadece oyuncak istediler, Yönetim kurulu arkadaşlarımız bu konuda bir çalışma yaptılar ve onlara yaş gruplarına göre oyuncak dağıttık. Gönül ister ki, çocuklar hiç hasta olmasın. Hele ki savaşta hiç yaralanmasın. İnşallah çocukların güzel vakit geçirmeleri ve eksikliklerini tamamlamak için bir faaliyet gösterdik." diye konuştu

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gönül Öztin de bir anne olarak çocukları böyle görmenin kendisini üzdüğünü belirterek, "Keşke hiç savaşlar olmasa ve çocuklarımıza hiç dokunmasalar ve onlar kadar temiz bir dünyada yaşayabilsek." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Serdar Sarıfakı ise Kilis Devlet Hastanesinin diğer illerdeki hastanelere oranla çok farklı bir yapısı olduğuna işaret etti.

Hastanede tedavi gören çocukların bir çoğunun anne ve babasının olmadığını, bu nedenle onlarla yakından ilgilenilmesi gerektiğini aktaran Sarıfakı, "Savaşta anne-babasını kaybedenler, yaralananlar, sınırda mayın patlaması sonucu veya varil bombası yaralanan birçok çocuk hastanemize getiriliyor. Bir kısmının anne-babası sonradan bulunuyor. Bir kısmı bulununcaya kadar belki 1-2 ay personelimizin desteğiyle burada yatıyor. Sağlık personelimiz tedavisini yapıyor. İşte bu çocuklara servisindeki hemşire arkadaşlarımız annelik babalık yapıyor. Biz bugün bu etkinliği yapan AK Parti il teşkilatına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler