Savaş mağduru çocuklar havuzda eğlendi

Savaş mağduru çocuklar havuzda eğlendi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir yetimhanede kalan Suriyeli çocuklar, Kurban Bayramı'nda havuz keyfi yaşadı

HATAY (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir yetimhane tarafından düzenlenen etkinlikte, Suriyeli çocuklar havuzda gönüllerince eğlendi.

Ülkelerindeki iç savaşta yakınlarını kaybeden ve Bahattin Yıldız Yetimhanesi'nde kalan 72 Suriyeli çocuk, Kurban Bayramı dolayısıyla havuza götürüldü. Çocuklar, havuzda eğlenceli vakit geçirdi.

Yetimhane görevlisi Serdar Uysal Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetimleri mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi.

Ülkelerinde ailelerini kaybeden ve yardıma muhtaç çocukların merkezlerinde barındırıldığını anlatan Akbaş, "Kurban Bayramı dolayısıyla yetimlerimize havuz sürprizi yapmak istedik. Onların her şeye ihtiyaçları var, sadece karınlarının doyurulmasıyla yetinmiyoruz." dedi.

Yetimlerin bayramı hüzünlü geçirmemesi için etkinliği düzenlediklerini belirten Akbaş, "72 yetimimiz gönüllerince eğlendi. Uzun süre savaş ortamında kalan çocuklar, bu etkinlikle oldukça mutlu oldu. Bundan sonra da çocuklarımız için çeşitli faaliyetler düzenlemeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Suriyeli çocuklar da Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :