Savaş mağduru çocuklar bu mağazada seviniyor

Savaş mağduru çocuklar bu mağazada seviniyor

Suriyeli yetim ve öksüz çocuklar, Şanlıurfa'da İnsani Yardım Platformu tarafından açılan mağazada dilediklerince giyinerek adeta "bayram" yaşıyor- Platformun mağaza sorumlusu Toprak:"Bu çocukların sevinmesi, gülümsemesi dünyaya bedel. Bu duyguyu tatmak iç

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - Ülkelerindeki iç savaşta anne, baba veya yakınlarını kaybederek savaşın acı yüzüyle küçük yaşlarda tanışmak zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Şanlıurfa'da kendileri için açılan mağazada gönüllerince giyinme imkanı bularak, bir nebze de olsa mutlu oluyor.

En fazla sığınmacının bulunduğu kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da, misafirlere hizmet amacıyla yaklaşık 5 yıl önce kurulan İnsani Yardım Platformu bünyesindeki mağazada, Suriyeli çocuklara her cumartesi günü ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtılıyor.

Savaşın yetim veya öksüz bıraktığı çocuklara adeta "bayram" yaşatan mağazaya minibüslerle getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçiyor. Oyuncaklarını da alan çocuklar, yedikleri yemeğin ardından yüzlerinde oluşan gülümsemeyle yeniden konaklama tesislerine götürülüyor.

İnsani Yardım Platformunun mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platform olarak sığınmacıların acılarını bir nebze olsun hafifletmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Suriyeli yetim çocukları sevindirmeye çalıştıklarını aktaran Toprak, 1,5 yılda yaklaşık 80 bin sığınmacıyı giydirdiklerini ifade etti.

- "Bu duygu dünyaya bedel"

Veysel Toprak, şehirde yaklaşık 9 bin yetim veya öksüz çocuğun bulunduğunu ve bunların tamamına ulaşmak istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye gelen Suriyeli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sığınmacıların içinde en mazlum kesim, malum olduğu üzere yetim çocuklar. Bunun için her cumartesi yetim veya öksüz çocukları sevindirmeye gayret ediyoruz. Başta Deniz Feneri Derneği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli kurumların ve hayırseverlerin desteğini alıyoruz. Son 5 haftada bin 300 çocuğu giydirdik, bunun yanı sıra oyuncaklarını verip, son olarak yemeklerini yedirerek sevindiriyoruz. Bu çocukların sevinmesi, gülümsemesi dünyaya bedel. Bu duyguyu tatmak için onların yanında olmak gerekiyor."

Yeni kıyafet ile oyuncaklarına kavuşan ve mutlulukları yüzlerine yansıyan Suriyeli çocuklar ise yetkililere teşekkür etti.

Mağazaya gelen 10 yaşındaki Şam Mahir, babasının yaklaşık 3 yıl önce Deyri Zor'daki çatışmalarda hayatını kaybettiğini ve bunun üzerine Harran'daki konaklama tesislerine yerleştiklerini belirterek, "Annem Almanya'ya gitti, burada teyzemin yanında kalıyorum. Bugün kuzenlerimle buraya geldik ve yeni kıyafetlerimiz oldu, çok mutlu olduk. Keşke babam da yaşasaydı, annem yanımda olsaydı daha çok sevinirdim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :