Savaş Konya piyasalarını nasıl etkiledi? Borsa, Altın, Dolar ve Euro'da Son Durum

Savaş Konya piyasalarını nasıl etkiledi? Borsa, Altın, Dolar ve Euro'da Son Durum

6 gündür süren İsrail-Hamas savaşında iki tarafın da ısrarı sürüyor. İsrail tarafının sınırsız müdahalesine Hamas'ın roket atışları sürüyor. Söz konusu savaş Konya piyasalarında farklı sonuçlara yol açtı.

Küresel ekonomik krize savaş krizleri de eklenmeye devam ediyor. Tüm dünya İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmaları yakından takip ediyor. Piyasalarda ise savaşın etkileri sürüyor.

SAVAŞ KONYA'YI VURDU

Konya piyasaları da savaşı yakından takip ediyor. Son günlerde düşüşe geçen döviz ve altın fiyatlarında yükselme kaydediliyor.

ALTIN FİYATLARI

Son hafta itibariyle özellikle savaş dönemlerinde güvenli liman olarak görülen altında yükselmeler kaydedildi. Konya piyasalarında 1764 liraya yükselen gram altını 2700 liraya kadar düşen çeyrek altının 2980 liralık satış fiyatı takip ediyor.

dolar-ve-euro.jpg

DÖVİZ FİYATLARI

Döviz cephesinde ise durum aynı. 28 lirayı zorlayan Dolar kurunu 30 lira sınırında bekleyen Euro takip ediyor.

BORSAYI DA VURDU

Savaş, borsaları da vurmuş durumda. Rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da son hafta düşüşle devam etti. Konya'nın borsadaki firmalarından yalnızca iki tanesi güne yükselişle devam etti.

adese.jpg

Adese'nin Borsa hisselerinde düşüş var

aselsan.jpg

ASELSAN, düşüşten sonra yükseliş kaydetti.

bera-holding.jpg

Bera Holding'de kayıp var.

imas-makina.jpg

İMAŞ Makina'da kıpırdama var.

ittifak-holding.jpg

İttifak Holding'de son durum

konka.jpg

Konya Kağıt'ta kan kaybı devam ediyor.

konya-cimento.jpg

Konya Çimento Borsa'da kazandırıyor.

selva.jpg

Selva, yatırımcısına kazandırıyor.

tumosan.jpg

TÜMOSAN'da da düşüş var.

PETROL PİYASALARI

Petrol fiyatları, Pazartesi günü İsrail ve Hamas çatışmasında yaşanan tüm yükselişi bir aşamada silerek, çatışmanın yayılacağına dair korkuların hafiflemesi ve ABD sanayi verilerinin stoklarda artışa işaret etmesiyle üçüncü günde de düştü.

brent-petrol-fiyatlari-12-ekim-2023.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.