Savaş ilgi görmedi!

Savaş ilgi görmedi!

28 Şubat sürecinin en laikçi savcısı Vural Savaş'ı bugün tanıyan bile yok...

Ankara 5. Kitap Fuarı'nda okurlardan ilgi görmeyen Vural Savaş'ın kitapları önünde böyle yığılı kaldı. Ankara Kitap Fuarı'nda imza günü düzenleyen eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş adeta sinek avladı. Gün boyu kitaplarını alacak birilerinin gelmesini bekleyen Savaş'a ilgi gösteren olmadı. Bu yıl 5.'si düzenlenen ve 3 Nisan'a kadar Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) devam edecek olan kitap fuarında önceki gün kitaplarını imzalamak isteyen Savaş, fuardaki izdihama rağmen kitapseverlerden beklediği ilgiyi göremedi.

Saatlerce kitap standında bekleyen Savaş'ın önündeki kitapları öylece yığılı kaldı. İlgisizlikten yakınan Savaş'a bir süre yayınevi görevlileri ilgi gösterdi ancak bir süre sonra onların da sıkıldığı görüldü. Savaş'ın Militan Demokrasi, Militan Atatürkçülük, Kim Bu Hainler gibi kitapları var.

“VAMPİR, HABİS UR, KANSER”

Savaş, geçtiğimiz ay da köşe yazarlığı yaptığı Sözcü gazetesinde yazı yazmayı bırakmıştı.

Son yazısında Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner hakkında ağır ifadeler kullanan Savaş, özellikle Balyoz davasındaki tutuklamalar nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, “Yazarak hiçbir şeyin düzelmediğini anladım” dedi. 28 Şubat sürecinde RP ve FP hakkında açtığı kapatma davalarının iddianamelerinde “vampir, metastaz yapmış habis bir ur” gibi ifadeler kullanan Savaş son yazısında da “kanser” benzetmesinde bulundu. “Bu yazıdan sonra kalemimi kıracağım” diye yazan Savaş, “Başta Hilmi Özkök olmak üzere Genelkurmay Başkanlarımız; Anayasa Mahkememizden kürsü hakim ve savcılarımıza kadar tüm hukukçularımız bilinçsizlikleri ve dik duruş sergileyememeleri yüzünden Cumhuriyetimiz korunamaz hale gelmiştir.

Bu yüzden pervasızca son vuruşlar yapılıyor. Kanser, tüm organlarımıza yayılmış” ifadelerini kullandı. Savaş, daha önce de Yekte Güngör Özden ve Osman Özbek ile birlikte Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'ni kurmuş, ancak o da kamuoyundan ilgi görmemesi nedeniyle kısa sürede dağılmıştı.