Sarsıntılar panik yapıyor

Sarsıntılar panik yapıyor

Şehir merkezinde dün akşam Sille Merkezli 4.5 şiddetindeki depremin ardından 04.58'de ki 4.7 şiddetindeki ikinci depremin ardından yaşanan artçı depremler hala sürüyor

Konya'da 7.5 saat arayla merkez üssü Konya merkez ilçe Selçuklu Sille Mahallesi olan 4.5 ve 4.7 büyüklüklerinde iki depremin meydana gelmesinin ardından öğle saatlerine kadar yaşanan çeşitli şiddetlerdeki 12 artçı deprem şehir paniğin devam etmesine neden oldu. Kent merkezinde korkuya neden olan depremlerde can kaybı olmazken, panik nedeniyle baygınlık geçiren ve hafif yaralanan yüzlerce kişi hastanelerin acil servislerine başvurdu. 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden aldığı bilgiye göre ilk deprem dün akşam Saat 21.29'da 5 km derinlikte kaydedildi. Merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem kent merkezinin yanı sıra Konya'nın Sarayönü, Kadınhanı, Beyşehir, Çumra ilçeleri ile bağlı yerleşim birimlerinde hissedildi. Teravih namazına rastlayan deprem şehirde korku ve paniğe neden oldu. 
Deprem nedeniyle şehir merkezinde yaklaşık 10 dakikalık elektrik kesintisi yaşandı, yüksek binalarda oturan çok sayıda vatandaşlar sokaklara çıktı. Uzun süre cep telefonu iletişiminde sorun yaşanması nedeniyle yakınlarını merak eden vatandaşların araçlarıyla trafiğe çıkması sonucu kent merkezinde ana yollarda trafik tıkandı. 
ACİL SERVİSLERE YATAK TAKVİYESİ YAPILDI 
Başta Konya Numune Hastanesi olmak üzere bazı sağlık kurumlarının acil servisleri panik atak ve korku yaşayan, baygınlık geçiren çok sayıda vatandaşla doldu. Konya Numune Hastanesi acil servisindeki boş yatak kalmaması üzerine depolardan takviye yatak getirildi, acil Servis koridorlarında hastalara müdahale edildi. 
Aynı hastanenin Fizik Tedavi Servisi'nin bulunduğu eski binanın duvarında çatlak oluşması üzerine, serviste tedavi gören 26 hastadan durumu iyi olanlar evlerine gönderildi, kalanlar ise Ortopedi Servisi'ne taşındı. 
Yoğunluğun en fazla olduğu Numune Hastanesinde daha fazla kişiye hizmet verebilmek için durumu iyi olanlar kayıt işlemi yapılmadan tedavi edildi. Hastaneye gelenlerin çok azının panik nedeniyle yüksekten atlayanlar, düşerek veya çarparak hafif yaralananlar olduğu gözlendi. 
HASTANE DUVARINDA ÇATLAK 
Depreme bağlı yaralanma olayının olmadığı ancak hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle tüm acil sağlık personeli ile ilgili uzmanların çalıştıkları sağlık kurumlarına çağrıldığı bildirildi. 
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Servisi binasının oldukça eski bir yapı olduğunu, duvarda oluşan çatlağın da bugün Bayındırlık Müdürlüğünden gelen uzmanlar tarafından incelenerek rapor hazırlanacağını söyledi. 
KONYA'DA İKİNCİ DEPREM BİRİNCİDEN BÜYÜK OLDU 
Konya'da meydana gelen ikinci depremin merkez üssü de yine Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi oldu. 
Gazetecilere açıklama yapan ve yerel televizyonda konuşan bir akademisyenin 'korkulacak bir şey olmadığı ve artçı sarsıntının yaşanmayacağına'' ilişkin sözlerinin aksine birinciden 7,5 saat sonra daha büyük ikinci bir orta şiddette depremin meydana gelmesi yine vatandaşları sokağa döktü. 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünün verilerine göre saat 04.58'de 4.7 büyüklüğünde kaydedilen bu depremin ardından da ilkinde olduğu gibi şehir merkezinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. 
SAHURDA DEPREM 
Sabah ezanına yakın bir vakitte yaşanması nedeniyle çok sayıda kişi bu depremi sahur için kalktığında hissetti. İlkinden daha uzun süren bu depremin 5.4 km derinlikte meydana geldiği bildirildi. 
Battaniyeleri ile sokaklara çıkan çok sayıda vatandaş hava aydınlanana kadar evlerine gitmedi, apartmanların bahçelerinde veya araçlarında sabahladı. 
Öğretmenevi Semti'nde incelemelerde bulunan Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, vatandaşlarla konuşarak, sakin olunmasını istedi. 
Öğretmenevi Semti Gazdeposu Sokak'taki hasar gören bir evin çevresine yıkılma ihtimaline karşın güvenlik şeridi çekildi. 
200'E YAKIN KİŞİ HASTANEYE GELDİ 
İkinci depremin ardından sadece Konya Numune Hastanesi'ne yine çoğu panik atak, korku ve baygınlık nedeniyle 200'e yakın kişinin geldiği bildirildi. 
Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, dün akşam yaşanan tecrübe nedeniyle bu sefer ciddi bir sorun yaşamadıklarını ve hastalara seri bir şekilde hizmet verildiğini söyledi. 
İkinci bir deprem olasılığına karşı acil servise personel ve ekstra yatak takviyesi yapıldığını, bu nedenle ikinci depremde hastaneye çok daha fazla kişi gelmesine rağmen sorunsuz bir yoğunluk yaşadıklarını kaydetti. 
ARTÇI SARSINTILAR 
Bu arada, orta şiddetli depremlerin ardından hafif şiddette 6 artçı sarsıntı oluştu. 
Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, dün yerel saatle 21.29'da ve bugün sabah 04.58'de merkez üssü merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi olan 4,5 ve 4,7 büyüklüğündeki iki orta şiddette depremin ardından merkez üsleri Karatay ve Selçuklu ilçeleri olan, büyüklükleri 2,6 ile 2,8 arasında değişen çok hafif şiddetli 6 artçı sarsıntı kaydedildi.
PANİK SÜRÜYOR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 10.32'de merkez üssü merkez Selçuklu ilçesi olan deprem kaydedildi. Deprem nedeniyle kısa süreli bir panik yaşandı, bazı iş merkezlerindeki ve binalardaki vatandaşlar sokağa çıktı.
Aynı bölgede, dün akşam 21.29'da 4.5 büyüklüğünde, bugün sabah karşı da 04.58'de deprem olmuştu.
Öte yandan saat 08.31 ve 08.59'da merkez üssü merkez Karatay ilçesi olan 2.6 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha meydana geldi.
ARTÇILAR SÜRÜYOR

Öte yandan artçıların sürmesi vatandaşın korkusunu artırıyor. Pek çok mahallede özellikle kadınlar ve çocuklar evlerine girmeyerek sokaklarda vakit geçirmeyi tercih ediyorlar.