Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış şehitleri anılıyor

Erzincan'da, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla binlerce kişinin katılımıyla "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Şehitlerini Anma" yürüyüşü düzenlendi - Vali Arslantaş:- "Şehitlerimiz bu toprakların bağrına koyduğumuz, bu toprakların bizim olduğ

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla binlerce kişinin katılımıyla "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Şehitlerini Anma" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Burak Mumcu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, burada Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle karşılandı.

Etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sürdü.

Şehitler için dua edilen etkinlikte konuşan Vali Arslantaş, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılında Sarıkamış şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Ecdadın hissiyatını anlayabilmek, onların duygu dünyasına birazcık dahil olabilmek için bir araya gelip 3 kilometre yürüdüklerini aktaran Arslantaş, "103 yıl öncede bu toprakları yurt tutmak için şehit veriyorduk. Dün de Erzincanlı sözleşmeli er Adem Akpınar'ımızı şehit verdik. 15 gün önce de Hakan'ı şehit verdik. Şehitlerimiz bu toprakların bağrına koyduğumuz, bu toprakların bizim olduğunu tescilleyen mühürlerimizdir. İnsan tarihinde sadece geçmişini değil geleceğini de arar. Bizim de geleceğimiz Çanakkale'dir, Sarıkamış'tır, Malazgirt'tir." dedi.

Vali Arslantaş, Sarıkamış'ta verilen mücadeleye değinerek, şöyle devam etti:

"Kimi askerimiz savaşırken şehit düşmüş kimi askerimiz soğuktan donarak şehit olmuştur. Başları dik, elleri tetikte karda gömülü olan şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkma adına bugün buradayız. Şanlı ordumuzun başka milletlerin yerinden kıpırdayamayacağı şartlar altında savaştığını unutmayalım. Sarıkamış şehitlerimizi de diğer tüm şehitlerimizle rahmetle yad ediyorum."

- "Şehitlerimiz, sesinizi, sadakatinizi duymuştur"

Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle de tarihi bir günün seneyi devriyesi olduğunu belirterek, "103 yıl önce Sarıkamış'ta Allahuekber dağlarında ellerine kına yakılarak gönderilen Osmanlı torunu kahraman askerlerimizin Sarıkamış'ta yazdıkları destan münasebetiyle bu meydanda toplandık. Yürürken geleceğimizin teminatı aziz gençler arada bir tekbir getiriyorlardı. Allahuekber dağlarındaki 90 bin şehidimiz sizin sedanızı, sesinizi ve sadakatinizi duymuştur Allah'ın izniyle." diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise şanlı tarihin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalara kazınan Sarıkamış harekatının bir yiğitlik destanı olduğunu vurguladı.

Başsoy, tüm olumsuz şartlara karşı gösterdiği üstün cesaret ve sabır ile düşmanın bile takdirini kazanan Türk askerinin Sarıkamış Harekatında tarihte az rastlanır mücadele sergilediğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :