Saraybosna'da Türk yemekleri kursuna büyük ilgi

Saraybosna'da Türk yemekleri kursuna büyük ilgi

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Kültür Merkezi tarafından başlatılan Türk yemekleri kursuna, Saraybosnalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da açılan Türk yemekleri kursuna kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Kültür Merkezi tarafından başlatılan Türk yemekleri kursuyla Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin Bosna Hersekli kadınlara tanıtılması amaçlanıyor.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür merkezi bünyesinde gerçekleştirdikleri projelerle Türk kültürünü tanıtmayı amaçladıklarını ifade ederek "Türk mutfağı kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle bu kursları başlattık." dedi.

Saraybosnalı kadınların yemek kursuna büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Yaman, gelecek dönemde de bu tür kurslara devam edeceklerini kaydetti.

Kursu veren İzmirli Ferida Gürsel, ülke mutfağının toplumların kültür ve hayat tarzlarını yansıttığını belirterek "Restoranlarda yapılan yemekler hiçbir zaman evde yapılanlarla karşılaştırılamaz. Malzemeler arttıkça yemeğin özelliği o derece azalır." diye konuştu.

Kursiyer Ankica Fejzic, baharat, çeşitlilik ve renklerin Türk mutfağının en belirgin özellikleri olduğunu söyleyerek "Boşnak ve Türk mutfakları arasında benzerlikler var ama bir o kadar da farklıyız. Bunları öğreneceğim için mutluyum." ifadesini kullandı.

Saraybosna'da 14 Mart'ta başlayan kurs, iki hafta boyunca katılımcılara Türk mutfağının en belirgin özellikleri ve yemeklerini tanıma şansı sunuyor. Kursu tamamlayanlara sertifika verilecek.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :