Saraybosna'da 'Seyahatname 2" dans gösterisi

Saraybosna'da 'Seyahatname 2" dans gösterisi

Saraybosna Kış Festivali kapsamında Modern Dans Topluluğu İstanbul (MDTist) tarafından "Seyahatname 2" dans gösterisi sergilendi

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te Saraybosna Kış Festivali kapsamında Modern Dans Topluluğu İstanbul (MDTist) tarafından 'Seyahatname 2' adlı dans performansı sahnelendi.

Başkent Saraybosna'daki Ulusal Tiyatro'da düzenlenen gösteride, Evliya Çelebi'nin doğumunun 400'üncü yılı dolayısıyla Devlet Opera ve Balesi koreograflarından Beyhan Murphy'nin hazırladığı Seyahatname 2 isimli dans performansı sergilendi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, Saraybosna'da her yıl düzenlenen Kış Festivali kapsamında sanatseverlerin Türkiye'den gelen kültür renklerini izleme şansı bulacağını belirterek, Türkiye ile Bosna Hersek arasında var olan iyi ilişkilerin kültür alanına da yansıdığını söyledi.

Koç, Bosna Hersek'teki tüm festival ve programlara Türkiye'den gelen başarılı sanatçıların katkı sağladığını ifade etti.

Saraybosna Kış Festivali Müdürü İbrahim Spahic ise, Türkiye'nin 1998 yılında onursal katılımcı olarak sergilediği Seyahatname gösterisinin devamının yine aynı festivalde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk sanatçılar ile Saraybosna Kış Festivali arasındaki işbirliğinin 33 yıldır devam ettiğini anımsattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :