Saraybosna'da şehit aileleri ve yetimlere iftar verildi

Saraybosna'da şehit aileleri ve yetimlere iftar verildi

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te faaliyet gösteren İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi ile Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde başkent Saraybosna'da...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te faaliyet gösteren İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi ile Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde başkent Saraybosna'da şehit aileleri ve yetimlere iftar verildi.

Saraybosna'nın İlidza semtinde gerçekleşen iftara, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Feyza Tanok Sehbajraktarevic ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırılarının ardından birlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Uluslararası toplum ve dünya bizimle birlikte güzel bir dayanışma sergiledi. Bosna Hersek'teki Türk vatandaşları olarak bu birliği sergilemeye devam edeceğiz ve bundan güç alacağız." dedi.

Sehbajraktarevic de bu yıl 510 kişiye iftar verdiklerini belirterek, "İftarımıza şehit ailelerimiz, yetimlerimiz ve Bosna Hersekli kardeşlerimiz katıldı. 2010 yılından bu yana şehit ve gazi ailelerine iftarlar düzenliyoruz." diye konuştu.

Ekinci ise İslam dünyasında yaşanan katliamların unutulmadığını ifade ederek, "Şehit ailelerin yüreklerinde hissettikleri acıyı bizlerin de hissettiğini ifade etme fırsatı bulduk. Medeniyetimizin derin izleri olan bu coğrafyada ramazan ayının coşkusunu da yaşamak istedik." ifadelerini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :