Saraybosna'da İstanbul'daki şehitler için gıyabi cenaze namazı

Saraybosna'da İstanbul'daki şehitler için gıyabi cenaze namazı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'teki Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) eğitim alan farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci, İstanbul'daki terör...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'teki Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) eğitim alan farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Üniversite bünyesindeki camide kılınan namazda, Türkiye ve Bosna Hersek'in yanı sıra Azerbaycan, Makedonya ve Afrika ülkelerinden çok sayıda öğrenci saf tuttu.

Gıyabi cenaze namazı ve okunan duanın ardından yapılan açıklamada, İstanbul'daki hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen öğrenciler, Türkiye sınırlarının Misak-ı Milli sınırlarından ibaret olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, "Biz de Bosna Hersek'ten, vatanımıza desteğe daima varız. 15 Temmuz da bunun en güzel örneğidir. Bir emirle sokaklara inip tankların önüne yattığımız gibi şu anda ve her daim vatanımız için ölmeye hazırız. Şehadet şerbeti içmeye can atan bu milleti kahpece pusularla korkutamazlar. Bosna Hersek'teki Türk gençliği olarak diyoruz ki 'Allah bir, vatan bir, bayrak bir.' Diz çökmeyeceğiz, yılmayacağız, yıkılmayacağız, daima savaşacağız." ifadelerine yer verildi.

Bu arada, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için dün de Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılınmış, dua programı düzenlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :